Окупанти вийшли на важливу трасу на Донбасі: українцям пояснили, чи велика загроза

Читать на русском
Автор
24825
Зараз цей шлях перетворився на "дорогу смерті"
Зараз цей шлях перетворився на "дорогу смерті"

Головне завдання зараз – не дати супротивникові закріпитися на позиціях

Російські військовослужбовці зуміли дістатися траси Бахмут — Лисичанськ, яка проходить через Донецьку та Луганську області. Зараз у районі Білогорівки та Нагірного ведуться серйозні бойові дії, ворог уже тиждень намагається закріпитися на захоплених територіях, щоб мати вигідніші позиції.

Особливості ведення боїв у цьому районі роз’яснив журналіст, редактор "Цензор.Нет" Юрій Бутусов.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Відомо, що відчайдушний бій українські захисники дають окупантам вже другу добу поспіль. Однак, окремі спроби вийти на трасу ворог не припиняє вже понад сім діб.

Наразі для українців головним завданням є не дозволити супротивникові закріпитись у місцях, вибраних для цього. Якщо це станеться, то траса Бахмут — Лисичанськ вважатиметься втраченою, а наші війська можуть опинитися в оточенні. Насамперед, йдеться про підрозділи, що знаходяться під Сєверодонецьком та Лисичанськом.

"Оточення буде неповним — але залишиться лише один другорядний шлях. Ситуацію всі бачать, звичайно. Це не має стати другим Маріуполем", — наголосив Бутусов.

Траса Бахмут - Лисичанск карта боїв
Карта боїв на трасі Бахмут — Лисичанськ

Журналіст, до речі, перебуває разом із військовими у Сєвєродонецьку. Відслідковує ситуацію і пише новини прямо з передової, споглядаючи всі жахи війни на власні очі. Він переконаний: позицій ЗСУ здавати не збираються, будь-які атаки планують відбивати та тримати оборону до останнього.

При цьому Бутусов наголошує, що поки панікувати не варто, адже це війна, а на ній будь-який результат залежить від ініціативності військових.

"Потрібні розважливі дії, потрібне підкріплення, — заявив журналіст. — Ми не жертви, у нас є сили та засоби, є воля, і є бажання перемогти".

UPD. Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай наголосив, що траса Бахмут-Лисичанськ НЕ є перекритою. Попри постійні обстріли, волонтери все одно добираються до пунктів призначення та привозять гуманітарні вантажі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як ситуація на всіх напрямках фронту — завдяки свіжим картам боїв в Україні. Вони складені американськими аналітиками з Інституту дослідження війни.

Також "Телеграф" писав, де ЗСУ вдалося вдало відбити напади російських загарбників.