Колишній нардеп зрадив Україну і проголосив себе "губернатором" Запорізької області

Читать на русском
Автор
13683
Євген Балицький співпрацює з російськими окупантами
Євген Балицький співпрацює з російськими окупантами. Фото incentre.zp.ua

Соратниця Балицького раніше проголосила себе "мером" Мелітополя

Російські окупанти у понеділок, 9 травня, призначили свого "губернатора" Запорізької області. Новопризначенцем росіян став Євген Балицький — колишній український нардеп від "ОПЗЖ", який після початку війни зрадив Україну та почав співпрацювати з ворогами.

Про це повідомило місцеве видання "РІА-Мелітополь".

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram

"Давня мрія мелітопольського сепаратиста, депутата Запорізької обласної ради від Опоблоку Євгена Балицького здійснилася. Окупаційна влада росії за правильну службу нагородила його високою посадою. Нині цей депутат називає себе начальником військово-цивільної адміністрації Запорізької області", — повідомило видання.

До слова, зрадник України вже встиг дати пресконференцію "журналістам" з Індії та Бразилії. Вигляд він мав відповідний — небритий, з постарілим обличчям, однак з ганебною георгієвською стрічкою на піджаку.

Варто зазначити, що у Мелітополі Балицький "прославився" тим, що приватизував низку місцевих підприємств, а потім просто знищив їх — розікрав, після чого їх розпиляли на частини, вивезли на метал, а ще щось таки здали в оренду. Так Балицький вчинив з місцевим пивзаводом, заводами "Старт", "Рефма" та "АГАТ".

Щодо його політичної кар'єри — Балицький двічі був нардепом. У 2012-2014 роках він був членом фракції "Партія регіонів", а у 2014-му переобрався по округу в Мелітополі вже від "Опозиційного блоку". У Верховній Раді у 2014 році голосував за "диктаторські закони 16 січня".

Нагадаємо, що поплічниця Євгена Балицького — колишня регіоналка Галина Данильченко, яка також перейшла на бік окупантів й оголосила себе "мером" тимчасово окупованого Мелітополя. Вона закликала жителів міста "не чинити опір" російським окупантам і почати жити "по-новому".