Усі жінки та діти евакуйовані з "Азовсталі": заява Верещук

Читать на русском
Автор
5764
Ірина Верещук
Ірина Верещук. Фото facebook.com/vereshchuk.ukraine

Частину маріупольської гуманітарної операції завершено

У суботу, 7 травня, на 73-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну з "Азовсталі" в Маріуполі були евакуйовані всі жінки, діти та люди похилого віку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила віцепрем'єр-міністр, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Верещук зазначила, що наказ президента України Володимира Зеленського про евакуацію мирних громадян із території заводу було виконано.

"Наказ Президента виконано: усі жінки, діти та літні люди з Азовсталі евакуйовані. Цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено", — написала Верещук.

Ірина Верещук повідомила про евакуацію дітей, жінок та літніх людей з Азовсталі
Ірина Верещук повідомила про евакуацію дітей, жінок та літніх людей з Азовсталі

Нагадаємо, у п’ятницю, 6 травня, з маріупольського заводу "Азовсталь", на території якого йдуть запеклі бої з російськими окупантами, вдалося евакуювати 50 людей.

Раніше повідомлялося, що на "Азовсталь", який бомбардували й обстрілювали багато днів поспіль, увірвалися російські війська. У мережі з’явилися знімки із супутника території заводу від Planet Labs PBC. Вони датовані 4 травня. На них видно наслідки штурму.

Життя у блокадному Маріуполі показали у документальному фільмі з промовистою назвою "Маріуполь. Хроніки пекла".