Священика УПЦ МП упіймали на здачі позицій ЗСУ російським солдатам

Читать на русском
Автор
2719
Зрадник навіть не спромігся стерти компрометуюче його листування
Зрадник навіть не спромігся стерти компрометуюче його листування

Армія супротивника знала про дислокацію та чисельність наших захисників

На Донбасі українські правоохоронці виявили ще одного колаборанта з-поміж священнослужителів Української православної церкви московського патріархату. Він орудував у Луганській області, з’ясовуючи місцезнаходження та кількість бійців ЗСУ, а потім зливаючи всю цю інформацію окупантам.

Про інцидент стало відомо від голови Луганської ОВ Сергія Гайдая в середу, 27 квітня.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

За словами чиновника, співпрацею з росіянами "відзначився" священик однієї з церков Сєвєродонецька.

Сєверодонецьк на карті
Сєверодонецьк на карті

Завдяки своїй професії він легко міг втиратись у довіру до будь-яких людей, дізнаючись потрібні йому дані. Напередодні його телефон перевірили українські правоохоронці, які й виявили переписки, що компрометують священика.

Як виявилося, чоловік повідомляв російським солдатам дислокацію, чисельність, а також озброєння підрозділів української армії.

Подальшою долею священнослужителя московського патріархату займатимуться відповідні правоохоронні служби.

Втім, подібне здивування практично не дивує українців, які стежать за тим, що відбувається в Україні від початку повноцінного вторгнення росії. Так, наприклад,у рф священики РПЦ заявили, що війну з українцями слід називати "священною", фактично благословивши своїх солдатів на вбивство мирних жителів іншої країни.

При цьому частина представників УПЦ МП все ж таки не підтримує політику "материнської" церкви і готує звернення до Собору Предстоятелів Стародавніх Східних Церков, щоб покарати російського патріарха кирила.