На Херсонщині окупанти "взяли у заручники" ціле село: що відомо

Читать на русском
Автор
6019
Окупанти фактично висувають ультиматуми
Окупанти фактично висувають ультиматуми

Ворожі солдати продовжують "кошмарити" місцеве населення

На Херсонщині, де активізувалася підготовка до незаконного референдуму, російські війська намагаються нав’язувати свої "правила гри" місцевим жителям. Так, у Золотій Балці селянам перекрили можливість в’їзду-виїзду до населеного пункту.

Про це стало відомо зі свіжого зведення Генштабу ЗСУ від 21 квітня.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

Поки що повідомляється, що мешканців Золотої Балки скликали на спеціальні збори, де оголосили, що на невизначений термін можливість покинути село скасовується. При цьому риторика окупантів значно посилилася — людей налякали ймовірним розстрілом. Влаштувати подібну криваву розправу російські війська пообіцяли у разі, якщо ВСУ почнуть контрнаступ або обстріляють позиції російських військ.

На території села загарбники вибірково проводять обшуки. Триває обхід домогосподарств з метою розвідки.

Також у Генштабі зазначили, що, найімовірніше, на Херсонщині росіяни спробують оголосити "мобілізацію" — примусово зібрати людей як "гарматне м’ясо", щоб кинути їх на передову фронту.

Проте багато жителів Херсонщини кажуть, що загальний дух населення зламати не вдалося. І нехай навіть частина області тимчасово окупована, більшість людей зберегли проукраїнські погляди.

Також "Телеграф" писав, що жителям самого Херсона варто бути гранично обережними — поруч із містом ворог встановив нову зброю, якою можуть обстрілюватися будь-які об’єкти інфраструктури.