"Прості росіяни" у соцмережі тероризують вагітну, яка вижила після бомбардування пологового будинку у Маріуполі

Читать на русском
Автор
13608
Вагітній жінці вдалося врятуватися після бомбардування лікарень Маріуполя
Вагітній жінці вдалося врятуватися після бомбардування лікарень Маріуполя. Фото Колаж "Телеграфу"

Росіяни назвали фотографії евакуації "постановою" та почали тероризувати евакуювану жінку.

Російські окупанти напередодні, 10 березня, розбомбили пологовий будинок та дитячу лікарню у Маріуполі, забравши життя двох дорослих та дитини. Після цинічного скидання бомби рашистами на лікувальні заклади "мирні росіяни" почали тероризувати вагітну жінку, яка закривавлена вибігала з пологового будинку і потрапила на кадри, що облетіли увесь світ.

На це звернули увагу користувачі Twitter, які показали лише деякі з коментарів громадян росії.

З'ясувалося, що вагітна жінка, яка потрапила під обстріли, є місцевою жителькою Маріуполя та блогеркою з аудиторією близько 40 тисяч підписників. За кілька днів до того, як потрапити під обстріл у пологовому будинку, жінка публікувала на своїй сторінці в Instagram кадри "вагітної фотосесії", а 28 лютого у її блозі з'явився допис з адресою укриттів для цивільного населення.

Після того, як фотографія постраждалої від рук окупантів жінки облетіла увесь світ — про неї написали газети Times, Guardian, Daily Telegraph, Financial Times — росіяни атакували жінку жахливими коментарями з натяком, що всі ці фото нібито "постанова", а дівчина "продалася".

Фото постраждалої у Маріуполі вагітної жінки
Фото постраждалої у Маріуполі вагітної жінки
Звинувачення "мирних росіян" на адресу жінки
Звинувачення "мирних росіян" на адресу жінки

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у путіна визнали, що спеціально розбомбили пологовий будинок у Маріуполі й вже вигадали безглузде виправдання.