У підвалах без води та хліба: що відбувається в окупованих Щасті та Станиці Луганській

Читать на русском
Автор
1296
Наслідки одного з обстрілів у Щасті
Наслідки одного з обстрілів у Щасті

У населених пунктах немає необхідних ліків

Поки українські військові на всіх фронтах захищають країну від вторгнення Росії, війська окупантів практично зрівняли із землею два населені пункти на Луганщині — Щастя та Станицю Луганську.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Луганської області Сергій Гайдай. Він розповів, що окуповані населені пункти на межі гуманітарної катастрофи. Люди змушені сидіти у підвалах постійно, а від обстрілів постраждали як житлові будинки, включаючи багатоквартирні, так і об’єкти інфраструктури.

Евакуація населення неможлива, також не можна забезпечити людей навіть водою та хлібом. Комунікацій немає. Гайдай звернувся до Червоного хреста по допомогу.

Обстріл Щастя
Обстріл Щастя
Щастя 27 лютого
Обстріл Щастя

"Російські війська повинні припинити обстріл і дати можливість законній українській владі надати допомогу населенню", — написав він.

Станицю Луганську окупанти захопили 26 лютого. Жителі Щастя за кілька днів до цього, з початку війни з Росією, повідомляли, що ситуація у місті критична — люди виявилися заблокованими у підвалах та просили "зелений коридор" для евакуації.

У соціальних мережах міста публікують оголошення про пошук зниклих або людей, з якими кілька днів немає зв’язку, фото руйнувань, позначки про збереження будинків за різними адресами та повідомлення про нестачу інсуліну та інших препаратів.

Пошук родичів Щастя
Пошук родичів
Обстріли в Щасті
Стан багатоповерхівок після обстрілу

Раніше "Телеграф" писав про удар по житомирському аеропорту з Білорусі.