У Кривому Розі вдруге за ранок чути вибухи: всі подробиці (оновлюється)

Читать на русском
Автор
11781
У місті було досить гучно
У місті було досить гучно. Фото Колаж "Телеграфу"

Сирени через тривогу було чути у низці південних та центральних регіонів

Невдовзі після оголошення повітряної тривоги у Кривому Розі пролунав вибух. Місцеві жителі повідомляють, що він був одиночним, однак досить потужним.

Факт вибуху підтвердив і голова Ради оборони міста Олександр Вілкул. У своєму Telegram-каналі він закликав усіх утриматися від фільмування наслідків імовірного прильоту та від розповсюдження таких даних у соцмережах.

9:35 У Кривому Розі знову пролунало кілька вибухів. Окремі місцеві пабліки повідомляють про можливу роботу засобів ППО. Тим часом на Дніпропетровщині оголошено повітряну тривогу.

Тим часом Олександр Вілкул підкреслив, що ситуація у місті контрольована і пообіцяв надати більше інформації дещо пізніше.

7:37. Як повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, у Кривому Розі зафіксовано "приліт" по одному із підприємств міста. Більш детальна інформація поки уточнюється.

Підтвердив ці слова і Олександр Вілкул, підкресливши, що, на щастя, ракетна атака обійшлася без людських втрат. За попередніми даними, ворог вдарив по Кривому Рогу балістичним озброєнням. Наразі на місті інциденту працюють всі оперативні служби.

Жителів Кривого Рогу також закликають знаходитися у безпечних місцях до відбою повітряної тривоги. Поки очікуються офіційні коментарі від влади, повідомляється про невелике задимлення, що виднілося після вибуху. Утім, як уточнюють місцеві, здебільшого дим уже розсіявся.

Кривий Ріг вибухи наслідки
Дим, який бачили у Кривому Розі
Через такий "будильник" прокинулися мешканці Кривого Рогу

Слід зазначити, що вибух у місті пролунав невдовзі після того, як Повітряні Сили попередили про можливе застосування балістичної зброї у низці регіонів України. На півдні країни та в окремих центральних областях, у тому числі і на Дніпропетровщині, було оголошено повітряну тривогу.

Актуальна карта повітряних тривог на 6:30
Актуальна карта повітряних тривог на 6:30

Слід зазначити, що Кривий Ріг нерідко опиняється під ворожим вогнем. Під час атаки 19 вересня у місті спалахнула пожежа у багатоповерховому будинку як наслідок російського удару.

Напередодні ж "Телеграф" повідомляв, що окупанти масовано обстріляли Одесу. Через це було знищено один із символів міста.