У Києві відбудеться Форум українсько-польського діалогу

Читать на русском
Автор
У Києві відбудеться Форум українсько-польського діалогу

Захід включає дві панельні дискусії

У Києві найближчими днями відбудеться Форум українсько-польського діалогу. Країна-союзниця ефективно підтримує Україну та український народ у боротьбі з російською військовою агресією. Цей захід створено з метою поглиблення подальшої спільної партнерської взаємодії.

Вже майже 10 років Україна відбиває атаки диктаторського режиму Росії та відстоює свою незалежність. Весь цей час Польща продовжує надавати всебічну підтримку. Сьогодні українсько-польські відносини набули характеру стратегічного партнерства та взаємовигідного співробітництва рівноправних суб’єктів міжнародних відносин для вирішення найважливіших завдань та проблемних питань минулого, які наш спільний ворог росія використовує для пропаганди.

Саме з метою поглиблення подальшої спільної партнерської взаємодії та враховуючи нові виклики й загрози, які неодноразово лунали у виступах президентів Зеленського та Дуди і їх спільне бачення щодо консолідації зусиль задля перемоги над ворогом і створення нової сторінки в історії україно-польських відносин проводиться перший Форум українсько-польського діалогу.

Організатором заходу став Інститут міжнародної безпеки. Співорганізаторами є Інститут політичних та етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, Instytut Studiow Politecznych Polskiej Akademii Nauk (Інститут політичних досліджень Польської академії наук). Mieroszewski Centre (Центр діалогу ім. Мієшевського).

Цей форум включає дві панельні дискусії:

  • Єднання українського та польського народів на тлі російської агресії.
  • Україна-Польща: від непорозумінь у минулому до спільного майбутнього. Уроки, які мають бути вивчені для запобігання новим трагедіям.

Де і коли проходитиме

Захід відбудеться 11 лютого, з 10:00 до 18:00. Місце проведення – готель "Україна" (вулиця Інститутська, 4, Київ, 01001).

Мови заходу: українська, польська.

Акредитація представників ЗМІ: [email protected]

Акредитація є обов’язковою, реєстрація на Форум починається 11 лютого з 9:30.

Контактний номер для уточнень: +38 097 952 6000 (Тетяна).

Хто братиме участь

  • народні депутати України,
  • депутати Сейму та Сенату Республіки Польща,
  • керівництво Верховної Ради України та польського Парламенту,
  • голови профільних комітетів парламентів обох країн,
  • представники РНБО та органів виконавчої влади України та Республіки Польщі у сфері оборони та міжнародних відносин,
  • польські та українські вчені,
  • запрошені представники посольств та експертного середовища.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що влітку 2023 року стало відомо, що відносини Польщі та України погіршилися. Є низка питань, з яких обидві країни не дійшли згоди.