Ціна успіхів ЗСУ: з’явилися свіжі фото та відео відомого кладовища у Києві

Читать на русском
Автор
7491
Показуємо, як виглядає Лісове кладовище у Києві у листопаді 2023
Показуємо, як виглядає Лісове кладовище у Києві у листопаді 2023. Фото telegraf.com.ua

Там знаходять останній притулок справжні Герої

Успіхи Збройних сил України в Херсонській області, про які стало відомо 17 листопада, порадували кожного. Однак не всі замислюються про те, якою ціною дістається нашим захисникам кожен метр землі.

Кореспондент "Телеграфу" Ян Доброносов побував на Лісовому кладовищі у Києві, де серед іншого ховають і українських військових, та показав, як він виглядає у листопаді 2023 року.

Лісове кладовище — найбільший некрополь лівого берега Києва, і воно закрите для масових поховань ще з 1989 року. Зараз там дозволено ховати лише у сімейні могили чи почесні поховання заслужених громадян.

Зокрема, на цьому цвинтарі заспокоєно безліч українських військових, які героїчно показали себе, серед яких боєць "Азова" Олександр "Крід" Бабенко, Андрій Вдовенко, захисник Маріуполя Рафаїл "Раф" Агаф’єв та багато інших. Алея із загиблими на війні українцями невелика, але стає дедалі більше з кожним місяцем боротьби.

Ось як виглядає цвинтар з висоти пташиного польоту:

Лісове кладовище українських військових Київ листопад 2023
Кожна така могила – трагедія для цілої родини українців
Лісове кладовище ЗСУ Київ листопад 2023
Лісове кладовище українських військових Київ листопад 2023

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, за яких умов воюють українські військові на Лиманському напрямі, — там побував наш кореспондент Ян Доброносов.