Відлуння скандалу з Віктором Павліком? У Києві знищили понад 72 тисячі спецперепусток

Читать на русском
Автор
38683
Перепустки отримують не всі, існує певний порядок, а їхня кількість лімітована
Перепустки отримують не всі, існує певний порядок, а їхня кількість лімітована. Фото КМВА

У військовій комендатурі столиці розповіли "Телеграфу", чому вивели з обігу спецдозволи і скільки їх ще залишилось

У Києві спеціальні перепустки на переміщення в авто під час комендантської години видають не всім, їхня кількість обмежена. З початку ж повномасштабного вторгнення рф їх виготовлювали тричі, і станом на початок 2023 року загалом у столиці видали більш як 100 тисяч спецдозволів.

Про це у відповіді на запит "Телеграфу" повідомив начальник центрального управління військової служби правопорядку по Києву та Київській області генерал-майор Віктор Плахтій, (очолює військову комендатуру столиці).

"Для забезпечення контролю за здійсненням заходів під час запровадження комендантської години створена система пропускного режиму, яка передбачає видачу спеціальних перепусток. Видача спецперепусток з метою дотримання правил комендантської години є обмеженою", — повідомив генерал.

Він уточнив також, що після 24 лютого 2022 р. у столиці тричі розробляли, виготовляли та вводили в дію спецдозволи. Останнього разу — у січні цього року. Загалом же з початку воєнного стану військові видали 104 тисячі перепусток для їзди у комендантську годину.

Разом з тим, як поінформував Віктор Плахтій, з низки причин станом на квітень-2023 у громадян вилучили вже 72 132 спецдозволів.

Зазначимо, серед головних причин вилучення перепусток — підозра у вчиненні правопорушень, відмова показувати правоохоронцям свої документи, пред'явлення простроченого спецдозволу або "липової" перепустки.

Нагадаємо, у травні в Києві здійнявся гучний скандал після того, як дружина співака Віктора Павліка, українська блогерка Катерина Реп’яхова, опублікувала в Instagram відео. На запису вона зі своїм чоловіком їде Південним мостом у столиці, де проїзд дозволено лише для спецтранспорту. При цьому на відео також можна побачити, як Павлік дістає спеціальну перепустку і каже, що це подарунок для дружини.

Як повідомляв "Телеграф", пізніше Павлік попросив вибачення і повідомив, що шкодує за цю подію, назвавши її "невдалим жартом" дружини. Втім, коли ситуація набула розголосу, з артистом поспілкувалися поліцейські, а перепустку вилучили.