Нічна ракетна атака: на Київщині також постраждав багатоповерховий будинок (фото та відео)

Читать на русском
Автор
4313
Окупанти завдали ракетного удару по Києву та Київщині
Окупанти завдали ракетного удару по Києву та Київщині. Фото Соцсети

Відомо про двох травмованих

Російські окупанти здійснили чергову масовану ракетну атаку по українським містам цієї ночі після тривалої паузи у 51 день. Зокрема, удари було завдано і по столиці нашої країни та Київській області. Стали відомі деякі подробиці події.

Так, обстріл Києва було здійснено з літаків стратегічної авіації. Попередньо, в районі повітряного простору столиці було знищено 11 крилатих ракет, а також збито ще два БПЛА. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Попередньо, внаслідок падіння уламків, в Оболонському районі столиці перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожнє покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано. Інформація перевіряється та уточнюється", — йдеться у повідомленні.

Водночас мер міста Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі підтвердив інформацію про те, що над столицею було збито 11 ракет та двох безпілотників.

У соціальних мережах з’явилися перші фотографії та відео наслідків ракетних ударів. На одну з багатоповерхівок попередньо впав уламок ракети.

На опублікованих кадрах видно, що у кількох квартирах багатоповерхівки почалася пожежа.

Як повідомляє міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, житлові будинки було пошкоджено зокрема у місті Українка на Київщині. Ймовірно, кадри було зроблено саме в цьому місті. На цей час відомо про двох травмованих.

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook написав про те, що нічна ракетна атака по Київщині сьогодні вночі тривала понад дві години. На щастя, всі ворожі цілі було знищено. Однак у місті Українка внаслідок падіння уламків російської ракети є потрапляння до багатоповерхової будівлі. В результаті травмовано дитину.

"В результаті пошкоджено квартири на 5 та 6 поверсі. Пожежу вдалося локалізувати о 5:30. Постраждала дитина – дівчинку доставили до Охматдиту. На місці працюють усі відповідні служби. Людям надається необхідна допомога", — повідомив він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч проти 28 квітня російські загарбники атакували ракетами Умань. Одна з ракет потрапила до житлового будинку.