Кличко зробив нову заяву щодо евакуації Києва

Читать на русском
Автор
3494
Віталій Кличко
Віталій Кличко

Столиця готова протистояти ворогу й надалі, попри всі складнощі

Українська столиця, місто Київ, готується до найгіршого сценарію, коли через масовані ракетні обстріли з боку росії у місті може повністю зникнути вода, тепло та світло. Водночас влада робить усе можливе, аби цього не сталося, тож евакуація населення не передбачена.

Відповідну інформацію у своєму черговому інтерв'ю для видання ВВС повідомив київський міський голова Віталій Кличко. За його словами, на випадок повного блекауту всі підготовлені, тож кожен точно знає, що він має зробити, щоб надати послугу і щоб кожен киянин не відчував, що він віч-на-віч із проблемою.

"Ми зробили запаси мазуту для теплопостачання, ми зробили у Києві запаси їжі, води. Ми зараз зробили пункти обігріву, де люди можуть провести якийсь час", – пояснив мер.

Крім того, відповідаючи на запитання журналіста щодо ймовірної евакуації киян при умові виникнення надзвичайної ситуації, то мер зазначив, що вона не передбачається.

"Евакуація не передбачена. І взагалі, куди нас евакуювати? Але якщо ми можемо знайти зручніші місця, де ми могли б певний час провести, — це інша справа", — підсумував Кличко, додавши, що саме доведення людей до паніки своїми регулярними обстрілами і є головною метою росії, але бігти ніхто не планує.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як напередодні через масовану ракетну атаку росією мирних українських міст мільйоні жителів у різних куточках країни залишилися без електрики, тепла та води, проте українці вистояли і вже сьогодні електрика з'явилася майже у всіх регіонах країни.