Світло у Києві: у Кличка дві новини для киян - погана та хороша

Читать на русском
Автор
14715
Віталій Кличко
Віталій Кличко. Фото facebook.com/Vitaliy.Klychko

Відновлення столичної енергосистеми відбудеться не скоро

У п'ятницю, 28 жовтня, міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до киян одразу з двома новинами, одна з яких стосувалася відключення електроенергії у столиці, а інші — захисту від російських "прильотів".

В ефірі телеканалу "Київ" столичний градоначальник розповів, що на відновлення енергосистеми Києва знадобиться 2-3 тижні.

"Фахівці кажуть, що на сьогодні дефіцит електроенергії у Києві становить 25-50%. Ця різниця стосується часу піку, коли масове споживання. Вибачте, але це вимушені кроки. Ми робимо все, щоб відновити нормальне енергопостачання", — повідомив Кличко.

Позитивна новина полягає у тому, що Київ отримав від західних партнерів нові системи протиповітряної оборони.

"Військові мене запевнили, що зараз нове обладнання ППО надійшло в столицю. Небо буде більш захищене. Сподіваємось, що атак та провокацій з дронами-камікадзе вже не буде", — зазначив мер столиці.

Нагадаємо, що у Києві після прильотів російських дронів-камікадзе по об'єктах енергетичної інфраструктури запровадили віялові відключення світла.

Як повідомили у п'ятницю в ДТЕК, у Києві виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання, щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК "Укренерго" вводить безпрецедентні екстрені обмеження. Киянам необхідно підготуватися до екстрених відключень електроенергії на невизначений термін.

Як повідомляв "Телеграф" раніше, в Укренерго розповіли, чи є в окупантів шанси залишити Україну без електроенергії.