Київ залишається головною метою рф: генерал-лейтенант розповів, наскільки безпечно в столиці

Читать на русском
Автор
1192
Олександр Павлюк керував обороною Києва
Олександр Павлюк керував обороною Києва

Раптової атаки на українську столицю більше не вдасться здійснити

Імовірність повторної спроби росіян напасти на Київ і захопити в ньому владу існує, проте мінімальна. На думку генерал-лейтенанта, командира угруповання сил та засобів оборони Києва Олександра Павлюка, столиця завжди буде "ласим шматочком" для армії рф та путіна особисто. Але українські військові не дозволять серйозно загрожувати головному місту країни.

Як пояснив офіцер в інтерв’ю "Укрінформу", зараз навколо Києва збудовано оновлену та покращену систему засобів протиповітряної оборони, яка допоможе стримати практично будь-який удар. До того ж ЗСУ постійно відстежують переміщення ворога на найближчій до столиці території.

Чому росії не виграти війну проти України?

Павлюк наголосив, що наразі найбільшою небезпекою для киян та гостей столиці є можливість росіян атакувати важливі об’єкти інфраструктури як мирної, так і військової. Це можливо, коли ворог використовує масовані ракетні удари — тоді навіть система засобів ППО, котра постійно поліпшується, щось та пропускає.

"Незважаючи на великі втрати російської армії у живій силі, озброєнні та військовій техніці, агресора все ще має значний людський та технічний ресурс", — попереджає військовослужбовець.

При цьому він нагадує, що на будь-яке відновлення потрібен час, тому відстеження ймовірних нових угруповань, які могли б піти на Київ, стає легшим. Відповідно, виходить і скоріше зреагувати на будь-які плани протиника.

Загалом, вважає Олександр Павлюк, ворог досі не відмовився від планів захопити українську столицю, адже вона є "головною метою його загарбницьких мрій".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про можливу загрозу з боку Білорусі, яка накопичила на кордоні велику кількість військових і нарешті почала навчання. Більше того — на білоруській території було помічено важку зброю, переправлену сюди з території росії.