Паливна криза в Україні: де можна заправитися у Києві (карта)

Читать на русском
Автор
10624
Столиці не вистачає бензину
Столиці не вистачає бензину

Влада обіцяє вирішити проблему найближчим часом

Кияни, які зіштовхнулися з нестачею автомобільного палива, зможуть перевірити його наявність на спеціальній онлайн-мапі. Тепер для того, щоб дізнатися, чи можна заправитися, не доведеться обстоювати довжелезні черги.

Таку карту для мешканців столиці представили у Центрі стратегічних комунікацій та інформбезпеки.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією і не тільки

Як відомо, на кількість пального, яке є на українських АЗС, прямо впливають фактори, пов’язані з війною. Це і ракетний обстріл складів зберігання палива, і порушена логістика, і збільшене споживання палива бойовою технікою на фронті.

Проте цивільним теж потрібні і бензин, і дизель, які зараз у Києві "видаються" за обмеженням літражу (10-20 літрів на одну машину). Щоб не відстоювати кілометрові черги, тепер можна відкрити спеціальну КАРТУ та дізнатися, яка заправка працює і де вона розташована. У АЗС окремих компаній навіть прописана контактна інформація, щоб людина могла, наприклад, зателефонувати і дізнатися, чи є потрібне їй паливо в необхідній кількості.

Мапа відкритих АЗС в Києві
Так виглядає мапа онлайн

При цьому творці карти попереджають: деякі дані щодо відкритих заправних станцій можуть бути не вчасно оновлені, тому, за можливості, краще все-таки проводити додаткові уточнення.

Нагадаємо, що в Мінекономіки пообіцяли вже найближчого тижня вирішити проблему з нестачею палива. Щоправда, після цього ціни на бензин, найімовірніше, трохи підскочать.

До речі, після початку повномасштабної війни Україна перестала імпортувати паливо із рф та Білорусі. У зв’язку з цим, наші запаси пального дуже швидко скоротилися, додатково витрачаючись ще й на армію.

"Телеграф" писав, що постачання з інших країн могли б допомогти Україні, але поки що жодна держава не здатна повністю замістити необхідні для нас обсяги палива.