Масові зґвалтування у Бучі: західні ЗМІ вражені розповіддю Денисової

Читать на русском
Автор
7638
Росіяни не шкодували українок
Росіяни не шкодували українок. Фото Колаж "Телеграфу"

Багато зовсім юних дівчат тепер чекають дітей від загарбників

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла іноземним журналістам, на які звірства російські військові пішли у Київській області, зокрема, у Бучі.

Про це вона висловилася для BBC і The New York Times.

За словами правозахисниці, в одному з підвалів Бучі росіяни тримали одразу близько 25-ти дівчат віком 14-24 роки, яких регулярно ґвалтували, — тепер дев’ять із них чекають на дітей.

Правду про війну в Україні читайте на нашому каналі

"Російські солдати сказали їм, що вони будуть ґвалтувати їх стільки, що вони більше не захочуть сексуальних контактів з жодним чоловіком, щоб завадити їм мати українських дітей", — розповіла омбудсмен.

Крім того, в ході репортажу 50-річна мешканка передмістя столиці на ім'я Ганна розповіла, як її ґвалтував кадировець, тоді як її власного чоловіка розстріляли за спроби захистити кохану.

"Наказав: "Роздягайся, або я тебе пристрелю". Він продовжував погрожувати вбити мене, якщо я не зроблю так, як він сказав, — розповідала постраждала. — Поки він мене ґвалтував, увійшли ще четверо солдатів. Я думала, що мені кінець".

Нагадаємо, що Буча, Ірпінь, Бородянка та деякі інші населені пункти кілька тижнів були під окупацією російських військових, і за цей час багато українців зазнали звірств з їхнього боку.

Як повідомляв "Телеграф", у Бучі кадировці могли посеред вулиці розстріляти батьків на очах у дітей.

У той час як неподалік Макарова під Києвом знайшли автомобіль із убитими жінками та дітьми, — їх розстріляли з БМП при спробі евакуації.