росія – просто хуліган: економіст назвав терміни перелому війни в Україні

Читать на русском
Автор
1255
Світу потрібне українське зерно, заблоковане через війну
Світу потрібне українське зерно, заблоковане через війну

НАТО має дозріти та вирішити проблему

Росія загострює бої на Донбасі, і найближчими тижнями Україні буде важко, але переломний момент настане восени.

Тоді НАТО, швидше за все, доведеться організовувати конвої для вивезення українського зерна, розповів відомий український економіст Тимофій Милованов у програмі "Орестократія" шеф-редактора OBOZREVATEL Ореста Сохара.

Милованов підкреслив, що росія намагається довести світові, ніби вона кардинал, а насправді — звичайний хуліган, який намагається наслідувати СРСР.

Оперативно про головне читайте у нашому Телеграмі

Однак росія більше України за людськими ресурсами та економікою, і намагатиметься зламати українців на Донбасі в найближчі тижні, тоді як протистояти Україні агресору "дуже боляче".

"Критичний момент — осінь. Важливо, щоб ми могли експортувати врожай, експортувати його через кордон — дуже дорого і можна лише частину. Треба відкрити порти", — вважає економіст.

Він нагадав ірано-іракський досвід вивезення нафти, який можна повторити в Україні та створити конвої для вивезення зерна та продовольства з портів Одеси, – такі можуть з’явитися за оцінками економіста вже у жовтні 2022 року.

"Потрібно, щоб НАТО на це пішло… Коли вибір буде між тим, щоб піти на поступки росії, а Україна на них не піде, чи робити конвої, конвої будуть виглядати як хороший механізм. Це було в історії, нічого нового в цьому немає", — наголосив він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що в українських портах заблоковано десятки мільйонів тонн зерна, які мали б піти в інші країни.