Якщо путіна не зупинити, він може напасти на Польщу чи Фінляндію, – американський доброволець

Читать на русском
Автор
3424
Ерік Куронен із Сієтлу вважає, що путіна потрібно терміново зупинити
Ерік Куронен із Сієтлу вважає, що путіна потрібно терміново зупинити

Військовий медик із США прибув до України допомогти у боротьбі з агресією кривавого диктатора володимира путіна. Він розповів "Телеграфу" про свої мотиви, і чи ще багато чекати добровольців

Після оголошення створення в Україні Іноземного легіону для добровольців, які бажають воювати проти росії в нашій країні, стали прибувати десятки людей з різних країн світу. Це американці, і грузини, і бійці Французького легіону.

Спочатку вони потрапляють до Новояворівська, де проходять підготовку, тренування, знайомляться з українськими засобами зв’язку та зброєю. Потім добровольців розподіляють по Україні. В місцевій теробороні кажуть, що більшість добровольців — військові, які пройшли воєнні дії в Афганістані та Іраку.

"Телеграф" поспілкувався з одним із добровольців, який лише приїхав до України. Його звуть Ерік Куронен і він із Сіетла, США (щоб подивитися відео розмови, прогортайте в кінець інтерв’ю).

Американський доброволець Ерік Куронен
Американський доброволець Ерік Куронен

– Розкажіть, чому ви вирішили приїхати до України?

– У мене є родичі в Фінляндії. Я був у них і коли почув, що росія напала на Україну, то вирішив їхати. Адже, якщо путіна не зупинити, то через декілька років росія може напасти на Польщу чи Фінляндію. Я мушу захистити рідних.

– А як ви потрапили до України?

– Я пішов до українського посольства та запропонував стати добровольцем. Потім через Польщу приїхав сюди, мене перевірили, зустріли і зараз вже я допомагаю українцям. Я маю досвід воєнного медика.

– Як відреагує ваша країна, якщо ви станете частиною військових сил іншої держави?

– Це не буде проблемою. Ваші люди потребують моєї допомоги. Ваш президент зробив заклик, що потрібні волонтери, мій уряд нічого зі мною не зробить. В Америці я мав великий досвід волонтером.

– Що ви робитимете далі?

– Можливо, я вже скоро поїду у зону бойових дій та буду вчити солдатів ' первинній медичній допомозі. Можливо це буде Київ, чи поблизу Маріуполя. Ризики зараз є всюди.

– Як довго ви будете в Україні?

– Я буду стільки, скільки моя допомога знадобиться українцям.

– Як багато американців хочуть їхати в Україну, можливо ваші друзі?

– Не думаю, що дуже багато, але ще будуть їхати точно. Мої друзі скоро приїдуть, один з них вже добирається через Краків.

– А що ви чули про ситуацію в Україні до свого візиту?

– Тільки те, що пишуть в медіа про війну, і про те, що багато росіян деморалізовано, вони тікають та здається в полон. А українці дуже сильні та сміливі.

Як повідомляв "Телеграф", це далеко не поодинокий випадок, що іноземці виступають за Україну в боротьбі з росією, — раніше про підтримку Києва заявляли в Чечні, а в територіальну оборону Києва вступив екс-депутат держдуми Росії Ілля Пономарьов.