Ціна врожаю: на Харківщині комбайнер та тракторист підірвалися на російських мінах

Читать на русском
Автор
Багато вибухонебезпечних предметів, залишених окупантами, добре замасковані
Багато вибухонебезпечних предметів, залишених окупантами, добре замасковані. Фото Getty Images

Навіть після деокупації у багатьох українських містах та селах залишається ризик для життя

Російські військові, поспіхом залишаючи окуповані території, часто залишають по собі неприємні "сюрпризи" у вигляді розкиданих або навпаки добре захованих мінних пристроїв. Попри значні зусилля українських саперів, не всі подібні боєприпаси вдається виявити та ліквідувати вчасно. В результаті це стає причиною травмування чи навіть загибелі мирного населення, як напередодні сталося на Харківщині із двома працівниками аграрної сфери.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, минулої доби одразу в двох районах області — Чугуївському та Богодухівському — сталися трагедії, винуватцем яких стала міна. В обох випадках постраждали люди, задіяні під час збирання врожаю.

Так, в Олександрівці, що в Богодухівському районі, комбайнер, займаючись польовими роботами, не помітив встановлений мінний пристрій. Від взаємодії із важкою технікою боєприпас детонував. 37-річний водій комбайна вижив, проте через отримані поранення його довелося госпіталізувати.

Гракове та Олександрівка Харківської області карта
Населені пункти, де сталися нещасні випадки

Не настільки пощастило трактористу у селі Гракове Чугуївського району. На жаль, під час вибуху міни 45-річний чоловік загинув, отримавши травми, не сумісні з життям.

Варто зазначити, що сапери продовжують розчищення та розмінування деокупованої Харківщини. Лише за добу фахівцями було ліквідовано 754 вибухонебезпечні предмети.

Раніше "Телеграф" розповідав про вибух у Тростянці Сумської області, за якого постраждали працівники енергетичної сфери. Потерпіле від наїзду на міну авто розвернуло повністю.