Українські бійці збили найновіший російський літак: що відомо

Читать на русском
Автор
20197
Мінус одна "бойова пташка" у росіян
Мінус одна "бойова пташка" у росіян

Навіть нові розробки не рятують росіян від відплати ЗСУ

На Харківщині в Ізюмському районі українські захисники змогли назавжди приземлити бойовий російський літак Су-34. Цікаво, що ця авіатехніка є однією з найновіших в армії країни-агресора, яка вже 32-й день поспіль веде криваву війну проти України.

Інформацію подав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов у своєму Telegram-каналі.

Відомо, що ліквідацією літака займалися бійці мобільних підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ. Їхній прицільності не завадило навіть те, що в Ізюмському напрямку досі продовжуються активні бойові дії.

Зазначимо, що Су-34 вперше злетів у небо 1990 року, проте весь цей час його технічна складова доопрацьовувалась і покращувалась. Остаточно російська армія взяла його на озброєння 2014-го.

Самолет Су-34
Так виглядає Су-34

Авіасудно відноситься до надзвукових винищувачів-бомбардувальників і здатне завдавати ударів на відстані 150-600 кілометрів від місця безпосереднього ведення боїв. Також вважається, що Су-34 добре здатний протистояти засобам ППО та різноманітним глушилкам. Проте, навіть подібна технічна модифікація не вберегла чергового окупанта від справедливого покарання за вторгнення на чужу землю.

Самолет Су-34
Реактивні двигуни окупаційної авіатехніки більше не заведуть

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Київщині українські захисники змогли розбити цілий командний пункт російських військових. Завдано серйозних втрат особовому складу та технічного забезпечення ворога. Відео атаки, до речі, вийшло дуже ефектним.