Харків та його рани — руйнування міста у фото "Телеграфу"

Читать на русском
Автор
2116
Площа Свободи Новина оновлена 13 квітня 2022, 13:24
Площа Свободи

Місто обстрілюють з першого дня війни

Харків, українське місто-герой у війні з росією, продовжує жити попри руйнування. У місті продовжують діяти комунальні служби, співробітники яких під обстрілами прибирають вулиці від уламків, ремонтують системи водо та електропостачання, і волонтери, що роздають гуманітарну допомогу, організовують евакуацію.

Кореспондент "Телеграфу" побував у Харкові. Руйнування воєнного часу — його очима.

Чому росії не виграти війну проти України?

По будівлі обласної адміністрації російські війська вдарили ще 1 березня. У споруді все ще продовжуються роботи з розбору завалів.

Будіваля ХОДА після обстрілів
Крізь верхні вікна видно небо — серед масштабне обвалення
Харків, 22 березня
Вхід до обласної адміністрації

Наступного дня, другого березня, вороги вдарили по будівлі біля Харківської міськради. Цьому будинку було понад 100 років.

Харків, руйнування, березень 2022
Зруйнована будівля була відреставрована близько 10 років тому
Харків, руйнування міста у фото
Кіоск неподалік будівлі міської ради

Ця будівля у Харкові знайома багатьом городянам. Вона розташовувалася на початку проспекту імені Гагаріна неподалік однойменної станції метро. Сама будівля вціліла — снаряди падали в окрузі.

Наслідки обстрілу Харкова
Наслідки обстрілу Харкова

Старий центр постраждав — новобудови пошкоджено, а багато будинків, які ще пам’ятали Російську імперію, зруйновані вщент.

Останніми днями обстріл стали частіше — ворог використовує танки, міномети, артилерію та реактивні системи залпового вогню. Постраждалі райони: Північна Салтівка, ХТЗ, Велика Данилівка, а також частково Олексіївка та Холодна гора.

Харків’яни разом із комунальними службами вийшли на прибирання міста — щоби взяти участь у розбиранні завалів після обстрілів потрібно зареєструватися.

Як раніше писав "Телеграф", супутникові знімки показують масштаби руйнувань у Маріуполі, де знищено понад 80% будинків.