Ситуація дуже важка: окупанти у Харкові зруйнували 400 багатоповерхівок (фото)

Читать на русском
Автор
1846
Наслідки обстрілів рашистів у Харкові
Наслідки обстрілів рашистів у Харкові. Фото Колаж "Телеграфу"

Мешканців міста намагаються розселити у інші місця.

Україна п'ятнадцятий день поспіль відбиває зухвалі атаки російських загарбників, які попри всі ствердження "по цивільних не стріляємо", зруйнували кілька українських міст. Сильних руйнувань зазнав Харків, який опинився під обстрілами майже з першого дня війни — там було зруйновано 400 багатоповерхівок.

Про це в ефірі телемарафону "UAразом" повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

За його словами, ситуація у місті дуже важка і зараз місцева влада намагається забезпечити людям, житло яких було знищено, дахом над головою.

"Дуже багатьох цікавить питання, а де ми житимемо. Ситуація дуже важка. Ми вже продумуємо, де розмістити людей. 400 багатоповерхових будинків уже зруйновано ворожою армією", — повідомив мер Харкова.

Зруйновані багатоповерхівки Харкова
Зруйновані багатоповерхівки Харкова
Центр Харкова після потрапляння у нього снаряду рашистів
Центр Харкова після потрапляння у нього снаряду рашистів

Нагадаємо, що за минулу добу під час чергового авіанальоту окупантів на Харків снаряд потрапив до ТРЦ "Нікольський", розташований на вулиці Пушкінській. У будівлі сталася пожежа, яка охопила 4 поверх та покрівлю.

Так виглядає ТРЦ "Нікольський" зараз
Так виглядає ТРЦ "Нікольський" зараз

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 1 березня російські військові запустили ракету до Харківської обласної адміністрації, частину будівлі було знищено. Крім того, від постійних ракетних обстрілів у місті зруйновано будинки, школи, садочки та лікарні.

А з початку вторгнення в Україну російські загарбники пошкодили або знищили 202 школи, 34 лікарні, понад 1500 житлових будинків, включаючи багатоквартирні. Без світла, води, тепла зараз перебуває понад 900 українських населених пунктів.