У Дніпрі розгорнули пункт обігріву та десятки волонтерських пунктів

Читать на русском
Автор
У Дніпрі розгорнули пункт обігріву та десятки волонтерських пунктів

У місті Дніпро волонтери та місцева влада згуртувались для допомоги переселенцям, територіальній обороні та військовим. Зокрема, на залізничному вокзалі був розгорнутий пункт обігріву, передає Дніпропетровська обласна адміністрація.

Згідно повідомлення, пункт обігріву функціонує для переселенців, які прибувають до Дніпра або чекають своїх потягів далі. За правопорядком слідкує місцева поліція.

"Наряди поліції працюють вдень і вночі. Мешканці сумлінно дотримуються комендантської години. Цим дуже полегшують нам роботу. На вокзалі немає черг. Більшість людей, які бажали евакуюватися – виїхали", – зазначив заступник начальника ГО Нацполіції у Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

У свою чергу, дніпровські волонтери організували мережу опорних пунктів по усьому місту, задача яких надавати допомогу як переселенцям, так і теробороні та ЗСУ. Волонтери формують армійські аптечки, плетуть маскувальні сітки, збирають теплі речі.

"Наша робота злагоджена, логістично вибудувана. Кожен відповідає за свій напрямок. Координатори мають помічників-волонтерів. Дуже бізнес міста допомагає. Фінансово й продукцією. З-за кордону підтримка надходить. Мешканці також небайдужі. Приносять все, що можуть. Від води й вологих серветок до ліків", – розповіла координаторка волонтерського штабу Дніпра Юлія Дмитрова.

Наразі у волонтерських пунктах задіяні сотні людей, відкриваються додаткові склади для гуманітарних вантажів, а водії на своїх автівках розвозять допомогу.