Заява пригожина про "вихід з Бахмута 10 травня" багатьох порадує, але варто дещо пам’ятати

Читать на русском
Автор
1075
євгеній пригожин
євгеній пригожин. Фото eadaily.com

Радник міністра оборони України Олексій Копитько прокоментував гучну заяву ватажка найманців ПВК "Вагнера" євгена пригожина

Щодо Пригожина.

Останнє відео з "виходом з Бахмута 10 травня" багатьох порадує, але варто пам’ятати:

1) Немає жодних підстав вірити Пригожину. Імідж "правдоруба" — це інструмент. Його заяви про "снарядний голод", чи не блокаду з боку МО РФ — це брехня. Наші війська у Бахмуті це відчувають на собі. Росокупанти продовжують зносити місто авіацією та артилерією. Напади на Шойгу і Герасимова – це їхня внутрішня історія, яка має відводити убік від суті.

2) Як я вже писав, росвійська критично необхідно перейти до оборони. Цей перехід відбудеться, коли буде створено відповідне інформаційне тло для населення. Перемоги до 9 травня не виходить. Ситуація погана. Хороших новин немає зовсім від слова. Пригожин лише намагається розіграти цей перехід у своїх інтересах. Завдання щодо Бахмута він не вирішив, поклав тисячі людей. Та й росармія не вирішила. Найкомфортніший для нього варіант — зістрибнути, переклавши відповідальність, і вживати заходів щодо збереження свого впливу в тій же Африці. Що він, власне, намагається зробити. Підрахунок трупів вагнерівців, а потім їхня демонстрація – це обґрунтування позиції "я зробив все, що міг, але нас зрадили кабінетні заздрісні істоти".

3) Втрати вагнерівців такі, що існування групування без нового джерела поповнення – під питанням. Миготіла інформація, що замість зеків вагнеру віддадуть для тренувань мобіків. Ймовірно — з послідуючим закріпаченням. Але як воно буде – побачимо. Кадиров недарма затих і нагромаджує сили. Бо зброя – справа наживна. А ось без підготовлених людей нічого не буде. Мобіків можуть пообіцяти – але не дати.

Загалом, для розселення ця публічна гризня виглядає тривожно, але нам надто тішитися не варто. Потрібна концентрація. Не можна потрапити в емоційну гойдалку, щоб після хороших (або, здається, такими) новин, не опинитися в ямі.

Порадіємо у підсумку.

Джерело: Telegram-канал Олексія Копитько.