Що і хто стоїть за пропозицією пригожина закінчити "спеціальну військову операцію"

Читать на русском
Автор
1838
Ватажок ПВК "Вагнера" євгеній пригожин
Ватажок ПВК "Вагнера" євгеній пригожин. Фото росЗМІ

Нардеп V, VI та VII скликань, екс-заступник голови Радміну Автономної Республіки Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко спеціально для "Телеграфа" про заяву пригожина "закінчити "СВО":

Ватажок ПВК "Вагнера" євгеній пригожин, найманці якого беруть активну участь у штурмах Бахмута і Авдіївки, несучи колосальні втрати, запропонував владі росії закінчити так звану "спеціальну військову операцію" (як у рф називають війну проти України).

На його думку, ідеальний варіант – це оголосити про закінчення т.зв. "СВО", намертво закріпившись на територіях, які вдалося захопити.

Я з обережністю ставлюся до розмов щодо того, що пригожин нібито в абсолютних "контрах" з кремлем.

Персонаж, який свого часу пробився у відносно ближнє коло путіна, навряд чи має якісь принципи, сповідуючи та пропагуючи які він готовий порвати цей зв’язок. пригожин і виник як якась відносно значуща постать у російському просторі завдяки путіну. Як самостійний гравець він нічого не означає.

Коли він мав якісь сварки з міноборони росії, деякі звинувачення безпосередньо на адресу шойгу і герасимова, мабуть, були деякі перегини. Але, швидше за все, пригожин був і залишається на підтанцьовуванні у кремля.

І пригожинська спроба вкинути ідею в стилі – давайте вже закінчувати цю "спеціальну військову операцію", зупинимося на захопленому – може бути ідеєю, яка сформувалася не в його голові, а в кремлі. Для створення ґрунту майбутніх дій. Для виправдання нездатності росіян наступати.

Адже зрозуміло, що рф значною мірою розкрошила свої зуби, якими вчепилася в Україну. І рухатися далі у агресора просто немає потенціалу. На даний момент. Але про це ж російському суспільству не скажеш! І тут – пригожин у допомогу. З подібними меседжами.

Це не означає, що щось змінилося в російській агресивній політиці. Тільки — що рф потребує перепочинку, щоб збільшити запаси боєприпасів, озброєнь, живої сили. І продовжити агресію.

Можливо, ми бачимо лише пробний шар. Для того, щоб почалася дискусія з приводу того, що "вистачить нам поки що і цього". Але, наголошую, не варто спокушатися ні Україні, ні Заходу. Росіяни наполегливо, часом навіть істерично кричать зараз про переговори та деяке перемир’я лише для того, щоб перегрупувати сили – і вдарити знову.