Полеглий Да Вінчі — з покоління, яке крім війни не бачило практично нічого

Читать на русском
Автор
5912
"Да Вінчі" тепер назавжди 27
"Да Вінчі" тепер назавжди 27. Фото Facebook

Волонтер та засновник благодійного фонду "Повернися живим" Віталій Дейнега відреагував на загибель українського військового Дмитра Коцюбайла ("Да Вінчі")

Найтрагічніше у смерті Дмитро Коцюбайло в тому, що він — із покоління, яке крім війни не бачило практично нічого.

Йому виповнилось 18 одразу перед Майданом. А далі його біографія складається з таких подій, як бойові виїзди, важке поранення, барикади, АТО, ООС, повномаштабна війна та смерть.

Період життя, в який закохуються, роблять помилки, знаходять першу роботу, купують першу машину, починають подорожувати, "шукають себе" і роблять багато милих речей, про які потрім соромно згадувати, в його житті був відсутній. Йому пощастило кохати та бути коханим з Аліною Михайловою. Але його життя складалося з боїв, окопів та смерті, і радості він бачив значно менше за однолітків.

Один з найсміливіших і найпрофесійніших на цій війні, справжній лідер та ватажок, чесна і чиста людина без другого дна. Дуже шкода, що ти не бачив скільки всього може дати цей світ, окрім війни. І не побачиш уже. Спочивай з миром. Знати тебе було найвищою честю.

P.S. І хочу подякувати всім хто причетний до нагородження Дмитра зіркою героя у Верховній раді. Це був важливий і дуже об‘єднавчий момент для всіх нас. Цей орден дають тільки раз. Дмитро його б отримав рано чи пізно. Я дякую, що це сталося не посмертно. Що ми, як країна, змогли подякувати йому живому. Так і має бути.