Той факт, що росія стягнула авіацію до кордонів України, говорить про "кризу жанру"

Читать на русском
Автор
818
Росіяни сподіваються налякати офіційний Київ за допомогою залізних "пташок"
Росіяни сподіваються налякати офіційний Київ за допомогою залізних "пташок". Фото Відкриті джерела

Політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов спеціально для "Телеграфа" пояснив рішення російського командування стягнути авіацію на кордони з Україною

Україна продовжує страждати від масованих ракетних ударів з боку росії, яка, до того ж, зосередила близько 400 літаків і 300 гелікоптерів біля кордону з нашою країною. Союзники дають нам більше боєприпасів та засобів ППО, але з авіацією поки що — заковика.

Той факт, що росія стягнула авіацію до кордонів України, говорить про "кризу жанру". Перший великий наступ майже річної давності проводився агресором батальйоно-тактичними групами. Тобто була комбінація бронетехніки, піхоти, артилерії та систем ППО. Наступ провалився – і торік ворог був відкинутий з Київської області і всієї півночі, з Харківської області, вибитий з Херсона.

На прикладі Бахмута ми бачили трохи іншу тактику — спробу закидати українські позиції нескінченною кількістю піхоти. Результату нема. Такого, який можна пред’явити пропаганді як щось відчутне.

Нині посилюють авіацію: раптом це спрацює. Звісно, авіація це серйозно – не варто їх недооцінювати. Але українська ППО працює ефективно. Чекаємо на нові системи та літаки від наших союзників.