Стаття Джонсона про Україну та сигнали путіну з'явилася не просто так

Читать на русском
Автор
612
Україна впевнено протистоїть нападу кривавої росії вже понад 11 місяців
Україна впевнено протистоїть нападу кривавої росії вже понад 11 місяців. Фото Колаж

Український журналіст переконаний, що Захід допомагає Києву потужною зброєю, адже точно знає, що повторний наступ росіян неминучий

Ця стаття в The Washington Post з’явилась саме зараз не просто так.

Борис Джонсон, колишній британський прем’єр, закликає Захід визнати: якби ми були досить щирими і пустили Україну до НАТО, тоді війни б не було.

Британський політик пише, що західні країни десятиліттями лише на словах проводили політику "відкритих дверей" до НАТО для України. Джонсон недарма використовує оруелівське слово "двоєдумство". Бо синонімом до нього є "брехня".

Для Москви це сигнал: Київ ніколи не приєднається до альянсу. Значить — можна. І почалась найстрашніша війна в Європі за останні 80 років.

Джонсон згадує, що у 2008, замість ПДЧ, Україна отримала лише плескання по плечу, а у 2014 році "замість того, щоб належним чином покарати Путіна, ми відповіли політикою боягузливого умиротворення". А далі "трагікомічний "нормандський формат", яким обидві сторони розглядалися як однаково винні, хоча москва була явно агресором, а Київ жертвою".

Путін "напав, бо вважав, що ми не дуже серйозно ставимося до захисту України".

Джонсон переконує, що Україні зараз потрібна гарантія членства в Альянсі заради стабільності та миру для всієї західної спільноти.

"Усі наші хитрощі закінчилися бідою".

Але йдеться не тільки про Альянс. В підтексті цієї статті — неминучий російський наступ. Тож знаючи, що він буде, Захід щедро обіцяє зброю. Яка прийде до України вже після того, як він станеться.

Недарма в статті є слово "двоєдумство" та танк "Leopard 2" у вигляді прекрасної фотографії.