У Заходу нема табу на поставки якихось видів озброєння в Україну

Читать на русском
Автор
besthqwallpapers.com

Європа та Америка повільно, але вірно демонструють, що Київ отримає те, про що не міг мріяти ще рік тому

Рішення США надати Україні ЗРК Patriot, а Франції – передати нам бронемашини Bastion та легкі танки AMX-10RC, говорять багато про що. А саме – про те, що Захід повільно, але неухильно чітко демонструє, що у нього нема табу на поставки Києву тих чи інших видів озброєння.

Та все ж, на превеликий жаль, дуже повільно відбуваються зрушення наших західних партнерів у цьому напрямі.

Якби ті системи ППО, які є у нас зараз, з’явилися в Україні на початку минулого року, ми мали б набагато менше жертв і руйнувань інфраструктури.

Якби мали ті ж самі реактивні системи залпового вогню HIMARS рік тому, то були б набагато ближчими до звільнення всієї своєї території.

Потрібно розуміти, що поставка озброєнь – складний процес. Це гроші, логістика, внутрішні та зовнішні чинники. І все ж таки певні зрушення в головах західних політиків відбуваються. І під тиском української влади, яка досить послідовно й аргументовано працює у цьому напрямі. І під тиском громадськості у США та Європі.

Тиск громадськості є значною мірою результатом системних дій нашого вищого військово-політичного керівництва. Зокрема, президента Зеленського з його виступами в парламентах країн Заходу, на різних форумах тощо.

Це все позитивно впливає на громадську думку в тих же Франції та Німеччині. Що виливається в тиск на політиків – і рішення про надання Україні тих чи інших видів озброєнь.

Важливим зрушенням є те, що Франція анонсувала передачу нам бойових бронемашин, а також колісних танків. По суті, це гібрид – надважка бойова машина піхоти із озброєнням танка.

Те, що США розглядають передачу Україні БМП M2 Bradley із 25-мм автоматичною гарматою – теж важливий крок. Це ефективний засіб не лише пересування, а й боротьби на полі бою.

Але нам потрібно "дотискати" тему передачі Україні важких танків. Думаю, зрештою канцлер Німеччини Шольц змушений буде піти на цей крок – і до нас підуть Leopard 2. З цього приводу є серйозний тиск на Шольца в Бундестазі, а також вуличний – постійні акції на підтримку України.