Щодо закона про покарання військових. У нас у країні насправді кілька різних армій

Читать на русском
Автор
2724
ЗСУ
ЗСУ

Український журналіст, блогер та співзасновник "Демсокири" Віктор Трегубов прокоментував резонансний закон про посилення покарань для військовослужбовців

По закону. Особисте, не партійне. Я знаю дуже багато випадків, коли офіцери такі оригінали, що їм не те що життя інших, а й власну п*сю в руки давати небезпечно.

Я знаю дуже багато випадків, коли хорошим офіцерам дістаються такі сонечки, що єдиним ефективним способом змусити їх хоча б не бути загрозою для власних побратимів є дисциплінарні заходи різного ступеню тяжкості.

Плюс до того — у нас в країні насправді кілька різних армій. Є деякі бригади ТрО, куди окремих "талановитих" офіцерів під час конфлікту низької інтенсивності сплавлювали просто від фронту подалі. А є бойові бригади з хорошими офіцерами, куди долили мобілізяк з вчорашнього електорату Шарія, сільських алкашів та ветеранів батальйону "Лодзь", що цього разу не встигли до кордону. Які коли не лежать в отключці, то нах*р посилають. І навіть в одному роді військ від частини до частини та від бригади до бригади різниця може бути така, наче між ними Середземне море пролягло.

Я глибоко переконаний, що це зараз неможливо привести до спільного знаменника. Так, могла б допомогти ефективна система військової юстиції, але вона потрібна на позавчора, а створювати її зараз — воно-то треба, але ми війну можемо виграти раніше. Щодо діючої військової служби правопорядку, то вона має як юридичні обмеження, так і, кгм, кадрові проблеми — привіт тому драному оленю в званні майора ВСП, що бухим протаранив медевак Насті Шевченко.

Звісно, втім, у фейсбуку — як і в армії — більше рядових та сержантів, ніж офіцерів. А в них травматичного досвіду з офіцерами-оленями більше.

Звісно, також, у МО та ГШ більше офіцерів, ніж рядових та сержантів. А в них більше досвіду із сонечками.

Тому мушу вам заявити, що не маю думки з приводу цього законопроекту. От не маю і все, і не тому, що ліньки подумати, а тому, що думав та не надумав. Я розумію претензії обох сторін, і не бачу, як їх привести до чогось спільного. Вибачте.

Джерело: пост Трегубова у Facebook