Втеча та втрати росіян під Херсоном. Давайте не шукати зради там, де її немає

Читать на русском
Автор
621
російські окупанти
російські окупанти. Фото militaryarms.ru

Операція відступу відбувалася під прикриттям операції з "евакуації" цивільного населення

Давайте не шукати зради там, де її немає.

А саме чому московити так швидко залишили правий берег Дніпра на Херсонщині — тобто чому такий малий час між офіційною заявою про вихід і тим, що наші сили зайшли в залишені ворогом території. Окреме питання — це чому так мало техніки/БК, які ворог залишив на противагу подіям на Харківщині у вересні 2022. Або чому ворога не знищували на переправах.

Почати варто з того, що хоча наш ворог стратегічно дурний, але не настільки, щоб не вчитися взагалі на своїх помилках. Московити вивчили для себе урок Балаклійсько-Купянської наступальної операції сил оборони України і до відступу з Херсонщини готувалися більш системно.

Фактично операція відступу відбувалася під прикриттям операції по "евакуації" (фактично депортації) цивільного населення. По суті, цивільне населення України стало живим щитом для сил і засобів Московії. Зрозуміло, що ніхто із політичного чи військового керівництва України не міг віддати наказ про ураження переправ, коли на них перебували цивільні в перемішку із військами Московії.

Тому не дивно, що завершення "евакуації" цивільних співпало із публічною заявою про відступ угруповання Московії.

Тому так мало захопленої ворожої техніки та БК, полонених і відсутність ураження на переправах. А також, саме тому пройшло лише 2 дні від заяви ворога про відхід, до того, що сили оборони України зайшли в Херсон. Хоча той же генерал Міллі розказував, що виведення угруповання у 20-30К займе значну кількість часу. Основні сили московити вивели до 9.11, прикриваючись цивільними українцями як живим щитом, унеможливлюючи ураження переправ із нашого боку.

Джерело: Facebook-сторінка Миколи Бєлєскова.