Удар по Кременчуку не був несподіванкою: нас про все це попереджали

Читать на русском
Автор
18628
Рятувальники розбирають завали кременчуцього ТЦ
Рятувальники розбирають завали кременчуцього ТЦ

Український журналіст Дмитро Лиховий аналізує звірства росіян проти України, спираючись на ракетний удар по Кременчуку

Прогноз був правильним. Щойно світ (та й Україна) почали звикати до отакого, як був, рівня рашистської агресії — трохи меншої, ніж раніше, — росіяни вийшли на новий левел адовості. Свідомо. Тому що можуть і хочуть.

Харків — Маріуполь роддом — драмтеатр — Буча — вокзал Краматорськ… Трохи відвикли? То от спершу 62 ракети в суботу, Сарни, потім масований удар по Києву в неділю, тепер — знищений і спалений торговий центр із людьми в Кременчуці.

Число убитих цивільних, яке ще потрібно встановити, — це путлерова "кузькіна мать" для Великої сімки, але насамперед для всіх нас.

Цим Москва показує, що поточний Лисичанськ і Вовчоярівка з Бахмутом — лише проміжний, дуже невеликий етап всієї цієї війни. Пуйло хоче залякати, вбити, знищити всю Україну. Щоб вона була "російська або безлюдна".

Перенесення цілей із військових на цивільні об'єкти — дуже показове. І все це повторюється по спіралі.

Російська мерзота вважає, що своєю дикістю — демонстрацією можливостей відмови від ведення конвенційної війни — вона зможе залякати, шантажувати й роз'єднати як Україну, так і її союзників. Але все має бути навпаки. Відповіддю має стати наше перебування в тонусі та згуртованість.

Бо, власне, нічого особливого не сталося. Про все попереджали: що це надовго, що будуть ракетні удари, що будуть втрати, що це потрібно прожити, а не пережити.

Тому тут немає місця мирним планам. І треба вже зрозуміти, що це не час "хороших новин про відбудову".

Це час поганих новин, який потребує нової мобілізації зусиль — і суспільства, і всього адекватного світу.

Для того, щоб була знищена росія.

P.S. До речі, мені це нагадує синусоїду подій на Майдані: затишшя — ніби навмисний злочин — затишшя — злочин — відступ — розстріл — наступ… Тоді ми pyzню перемогли.