Салюти, вечірки та свята під час війни — дика зневага безпекою

Читать на русском
Автор
1741
Така поведінка під час війни зовсім недоречна
Така поведінка під час війни зовсім недоречна. Фото Відкриті джерела

Український бізнесмен, співвласник порту ТІС Андрій Ставніцер про свята та салюти під час бойових дій в Україні:

Масі Найєм, з яким багато хто з нас товаришує, лежить у реанімації після важкої операції і бореться за життя. Як сотні хлопців по всій країні — просто Масі ми добре знаємо особисто, і можемо візуалізувати це місце і цю атмосферу, в яку занурено його сім’ю.

Тепер уявімо, як за вікном його лікарні починають вибухати салюти, бо у сусідньому під’їзді у когось річниця весілля. Хтось із сусіднього під’їзду вважає, що життя має продовжуватися, що якщо він сяде і горюватиме, то просто збожеволіє і ніяк не вплине на ситуацію. А ще через будинок тієї ж вулиці днями відкрився нічний клуб, і баси з дискотеки всю ніч невеликою вібрацією віддають у вікна палати.

Слово "недоречно" тут блідне, це просто неадекватно. Плювок під ноги тим, завдяки кому ми маємо можливість святкувати свої ювілеї. Плювок у вічі родичам тих, хто загинув. Дика зневага безпекою. Як чути сирену, коли кричить музика? Як забезпечити захист натовпу п’яних людей?

Маревний пофігізм навряд чи можна називати жагою життя, і тим більше перезапуском економіки. Танці за 100 кілометрів від бойових дій – це не сигнал ворогові, що ми його не боїмося, це показник, що нам усе по хр** і ми не вчимо своїх уроків.

Ще один аргумент – ми зараз сильно залежимо від допомоги ззовні. Весь світ нам співпереживає, щодня хтось десь збирає якісь гроші чи вантажі. Якби я був умовним техаським бізнесменом, навряд чи став би підтримувати країну, де люди гасять по дискотеках. Вважав за краще б вулик, в якому кожен громадянин робить хоч щось для наближення перемоги. Такий, як Україна – лише без салютів та тусовок.

Сподіваюся, клуби не відкриються, і феєрверки каратимуться величезними штрафами. Цього просто не може відбуватися зараз.