Путін втратив розум та "Москву". Очевидно, це теж частина "плану"

Читать на русском
Автор
6077
Путін втратив розум та "Москву". Очевидно, це теж частина "плану"

Головний редактор "Телеграфу" Ярослав Жарєнов про знищення крейсеру "Москва": Гордість російського флоту пішла на дно і показала приклад іншим.

Новина про те, що у водах Чорного моря українськими військовими підбито ракетний крейсер "Москва" — флагман Чорноморського флоту РФ, викликала широкий резонанс як серед української публіки, так і в самій Росії.

Подія настільки серйозного масштабу, що росіянам навіть довелось серед ночі визнавати, що у "Москви" справді серйозні проблеми.

За інформацією українських джерел — флагман ЧФ отримав одразу дві пробоїни після ударів ракетами "Нептун". За неперевіреною інформацією, до цього також було завдано удару з безпілотника "Байрактар", який вивів з ладу систему ПВО. Втім, достеменно підтвердити ці дані неможливо, оскільки офіційно військові лиш сухо повідомили, що на "ураженому крейсері "Москва" почалась пожежа", потім був вибух, а потім його перекинуло на бік".

Тим часом в Росії підтвердили, що з ракетного крейсера "Москва" евакуювали всіх членів екіпажу. Подібні заяви вночі з’явились на пропагандистських ресурсах ТАСС та РИА Новости. Цікаво що пізніше слово "всіх" з деяких заяв прибрали. Це важливий момент, одразу з двох аспектів: по-перше, евакуація екіпажу свідчить про те, що крейсер пішов на дно. По-друге — "паспортна" чисельність екіпажу починається з 510 осіб. Тобто це мінімальна кількість, яка могла бути на кораблі. В соцмережах подекуди говорять і про 7 сотень військових, однак, знову ж, точна цифра тримається в секреті.

Щодо врятованих, то російська сторона, яка зазвичай медійно показує перемоги, не продемонструвала жодного кадра ні з самим крейсером, ні з його членами екіпажу. Що наштовхує на деякі думки. Наприклад, що всі члени екіпажу (або більшість) загинули. Така от "сумна новина".

Вже в четвер, 14 квітня, Дмитро Пєсков коротко сказав, що Путіну нібито доповіли щодо проблем з крейсером "Москва". За інформацією, яка гуляє по російським телеграм-каналам, вночі президент РФ провів закрите засідання з генералітетом, де трощив меблі й не міг заспокоїтись через втрату такого символічного для Кремля корабля як крейсер "Москва".

Генерал СВР - канал Валерія Солов'я про удар по крейсеру Москва
Інцидент з крейсером "Москва" вибісив Путіна

Окремо розглянемо причини: спочатку російська сторона заявила про детонацію на борту корабля. Потім, що той нібито натрапив на міну у відкритому морі. Але, знову ж, жодних кадрів — ні з безпілотників, ні з авіації публіці не продемонстрували. Очевидно, показувати вже немає чого. Цікаво, що скаже Путін, коли наступного разу розповідатиме, що "спецоперація" йде по плану? Мабуть, як і з "Курськом" — "Москва" потонула".

Як результат: Україна знищила символ російського флоту без жодних втрат, що, очевидно, вплине також на поведінку командирів інших військових суден. Тепер їм буде просто боязно заходити в зону ураження українських протикорабельних комплексів "Нептун". А бити по цілях українські військові можуть в радіусі 280 км.

Де затонув крейсер Москва - карта Чорного моря
Комплекс "Нептун" може ефективно захищати акваторію Чорного моря, що власне і продемонстрував

Здавалося б, навіть там, де Росія очевидно переважає Україну — на морі, українські захисники завдають потужних, а найголовніше — ефективних ударів. Так тримати! Все буде Україна!