Те, що відбувається зі ЗМІ в Україні, нагадує фашистський режим рф

Читать на русском
Автор
2092
Тука прокоментував обмеження роботи "Еспресо", "Прямого" та 5-го каналу.
Тука прокоментував обмеження роботи "Еспресо", "Прямого" та 5-го каналу.. Фото Колаж "Телеграфу"

Відомий український державний діяч Георгій Тука спеціально для "Телеграфу" оцінив ситуацію на інформаційному фронті російсько-української війни

Крім власного військового та дипломатичного фронту вкрай важливий і фронт інформаційний. Останнім часом в Україні багато зроблено у цьому сенсі. Але, на жаль, далеко не все так добре, як би хотілося.

Давайте розбиратися – що відбувається на інформаційному фронті російсько-української війни.

Якщо говорити про територію росії, то, без сумніву, про жоден наш виграш в інформаційному сенсі не може бути мови. Влада рф зачистила інформаційний простір цієї країни. Інформація, що транслюється державними каналами, доходить до відвертого маразму. Із чим треба буде розбиратися після закінчення війни.

На сьогоднішній день навіть мем існує — засудили в росії за розпалювання війни гаслом "Стоп — війна!".

Боротися за інформаційний простір на території рф — дуже важко. З позитиву – стрімко зростає аудиторія російських опозиційних ЗМІ, які були позбавлені можливості продовжувати свою діяльність у традиційному вигляді, але продовжують працювати у форматі ютуб-каналів. Так що в росії все ще існують якісь маленькі щілинки, які дозволяють людям, які цікавляться об’єктивною інформацією, отримувати її.

Разом з тим останні опитування так званого "глибинного народу" і від опозиційних каналів, і від Левада-Центру свідчать, що переважна більшість росіян (більше 80%), якщо не рахувати Москву і Петербург, для отримання інформації використовують виключно федеральні телеканали. І навряд чи випадковість, що такий відсоток росіян схвалює діяльність путіна.

Тому пробиватися через таку блокаду дуже складно.

Щодо інформаційного поля України – мені імпонують ті способи, якими влада фактично припинила діяльність проросійських телеканалів на території нашої країни. Але я категорично не можу вжити дій тієї самої влади щодо цілої низки проукраїнських опозиційних телеканалів, діяльність яких фактично заблокована.

Я маю на увазі "Еспресо", "Прямий", 5 канал.

Мені це нагадує такі ж дії, які чинить фашистський режим рф, але дзеркально – на території нашої держави.

Щодо роботи на інформаційному просторі Європи, США, Канади – тут проукраїнська позиція вибудовується насамперед не завдяки діяльності українських політиків, дипломатів чи ЗМІ, а завдяки діям західних засобів масової інформації. Вони зараз широко представлені на території нашої держави і намагаються подавати своїм читачам, глядачам об’єктивну інформацію про жахіття, яке відбувається на території України.