Чудовий жарт, росія хоче "демілітаризувати" Україну за прикладом Швеції

Читать на русском
Автор
6656
Навіть європейці не надто багато знають про армію Швеції
Навіть європейці не надто багато знають про армію Швеції

Публіцист Андрій Плахонін про те, чому для України приємне порівняння зі Швецією і що означає в цьому випадку "демілітаризація"

"Демілітаризація за прикладом Швеції" — це чудовий жарт наших переговорників, за який цілком прогнозовано вхопилися в Кремлі. У розрахунку на новини, що зачекалися, про перемогу росіян, яким в масі що Швеція, що Фінляндія…

Швеція — один з найпросунутіших виробників озброєнь у світі — від стрілецької зброї до танків, авіації, великих бойових кораблів.

Ви знаєте, що Швеція в минулому мало не стала ядерною державою?.. Так, Швеція (поки що) не член НАТО, але вона бере участь в односторонніх і багатосторонніх програмах співпраці блоку, на території Швеції є навчальний центр.

Так, у Швеції в тій чи іншій мірі під рушницею всього трохи більше 50 тисяч (при населенні 10 млн), але у Королівства понад півмільйона навчених регулярно проходять збори резервістів, і в найближчі роки вона планує збільшити свою професійну армію до 120 тисяч осіб.

"Демілітаризація за прикладом Швеції"?!

Та не смішіть.

І те, що в Кремлі за цей жарт так поспішно вхопилися (за сьогодні його вже озвучили Мединський, Лавров та Пєсков), це дуже добрий для нас знак.