Немає різниці між західною чи східною Україною - знищити нас хочуть усіх

Читать на русском
Автор
1827
Окупанти нищать українські міста, однак ЗСУ дає їм гідну відсіч
Окупанти нищать українські міста, однак ЗСУ дає їм гідну відсіч. Фото Колаж "Телеграфу"

Український письменник Андрій Любка озвучив мету росіян у війні з Україною.

Поділюся лайфхаком:

Якщо хочете щось зрозуміти чи спрогнозувати про Росію, то з усіх можливих варіантів завжди обирайте найгірший — і він справдиться.

Це правило працює сотні років. Коли орки взяли гетьманську столицю Батурин, вони вирізали всіх до останнього жителя — включно з немовлятами і лежачими старими. Так буде й надалі, саме через це ніякі компроміси/референдуми/переговори не спрацюють — у них є ціль знищити нас.

Тож не треба дивуватися, що вони обстрілюють Львівщину, Луцьк чи Франик. Такі обстріли можуть не мати стратегічної користі, але вони здійснюються для іншого: сіяти страх, паніку, показати, що в Кремля довгі руки. Немає різниці між західною чи східною Україною — знищити нас хочуть усіх, просто поки що просування їхнє забуксувало.

Тому й обстрілюють тил, лякають, хочуть вигнати якомога більше людей в еміграцію, закордон, бо знають, що частина вже не повернеться назад. Мета Росії — випалена й безлюдна земля.

Треба розуміти, що найгірше ще попереду, найжахливіші злочини ще тільки будуть. Ми ще три тижні тому думали, що війна якщо й буде, то точкова, десь на Донбасі, а зараз бачимо, що Росія навіть не намагається прикрити свої злочини — методично й безперестанку бомбить житлові квартали. Ніхто з нас не міг уявити такого, бо ми нормальні, це якраз добре, що нам таке в голову не вкладається.

Але треба бути реалістами і готуватися до найгіршого, а не покладати надії на мирні переговори чи компроміси. Поки на нашій землі є москальський чобіт — миру не буде!

Ми переможемо, бо в нас немає інших варіантів! Слава Україні!