Росіяни впевнені, що воюють не з людьми. Нам потрібна лише військова поразка Росії

Читать на русском
Автор
3798
Лаврів на переговорах у Анаталії
Лаврів на переговорах у Анаталії

Віце-президент Асоціації політичних психологів України Світлана Чуніхіна щодо крайнього ступеня дегуманізації росії.

Кулеба зізнався, що на переговорах намагався апелювати до людяності Лаврова, викликати співчуття до страждань жертв і на цій основі досягти 24-годинного перемир’я та гуманітарних коридорів.

Але ж це неможливо. Лаврів і режим, який він репрезентує, дійшли до крайньої точки дегуманізації українських громадян. Тільки так можна робити те, що вони роблять, і планувати щось ще більш жахливе.

Вони воюють не з людьми. Людей вони нібито виводять за дужки, стверджуючи, що "родовищ вигнали з пологового будинку націоналісти, що окупували його під вогневу точку". Навіть якщо знають, що це не так, жодних "людей" для Кремля у цій "операції" все одно немає.

Тому і фраза Лаврова "ми не збираємося нападати на інші країни, ми й на Україну не нападали" не так брехня, як частина маячної системи. Нападають на людей. А вони мають справу з якоюсь абстрактною антиросією, населеною роботами.

Скільки було пролито чорнило у тому, що подібні війни неможливі без крайнього ступеня дегуманізації противника. Тому гуманітарна повістка на даному етапі переговорного (у лапках, адже для Лаврова та Кулеба не людина, і вона сама до речі для себе вже не людина давно) процесу не має сенсу.

Тільки воєнна поразка.

Закрийте, б**ть, небо.