EL Кравчук тоді і зараз: як виглядає сьогодні епатажна зірка 90-х

Читать на русском
Автор
1026
EL Кравчук був мегапопулярним у 90-х Новина оновлена 22 січня 2024, 15:56
EL Кравчук був мегапопулярним у 90-х. Фото Телеграф

EL Кравчук – це вже не епатажний хлопець, а зрілий чоловік, у творчості якого дедалі більше екзистенційності

Про Андрія Остапенка-Кравчука, відомого як EL Кравчук, довгий час майже нічого не було чути. Однак, незважаючи на повномасштабне вторгнення, артист продовжив будувати музичну кар’єру, а також не залишився осторонь проблем війни: він займається волонтерством і дає благодійні концерти ще з 2014 року.

Артист свого часу обрав псевдонім, який означає "електронний". "Телеграф" згадав, яким виконавець був колись на піку популярності у 90-х і що змінилося зараз.

Свого часу пісні EL Кравчук звучали зі всіх радіостанцій, він не зникав з екранів телевізора, а також активно гастролював.

Однак на початку 2000-х популярність виконавця почала розсіюватися, про нього дедалі менше говорили, артист дедалі рідше з’являвся на публіці. У 2018 році артист взяв участь у програмі "Х-фактор". Це ознаменувало новий етап у творчості EL Кравчука. Незабаром він випустив кілька кліпів. Крім того, знявся в епізодичні ролі комедії "Великі вуйки-2".

У 90-х EL Кравчук був еталоном сексуальності
Кадр із кліпу

Періодично артист давав невеликі інтерв’ю, в яких зізнавався, що з музикою та сценою його поєднує понад 25 років кохання.

Співак дуже часто виступав за межами України, зокрема у Німеччині, де, за його словами, він міг співати все, що захоче. EL Кравчук наголошував, що він справді нікуди не зникав, а продовжував працювати у більш ненав’язливому просторі.

EL Кравчук
Кадр із кліпу

Нещодавно EL Кравчук випустив пісню "Додому", присвячену людям, які покинули свій дім і були змушені через війну залишити рідні краї. Композиція дуже глибока, створена на основі вражень українок, котрі за кордоном знайшли порятунок від біди. Загалом, тема війни дуже далася взнаки і на творчості артиста, і на його зовнішньому вигляді, і на амплуа. Під час війни помер батько артиста, що також стало справжнім ударом для знаменитості.

EL Кравчук
Фото: "Телеграф"

Якщо в 90-х EL Кравчук був мегапопулярною зіркою з усіма помпезними атрибутами, яскравими костюмами та елементами кіча, у нього були численні кліпи, натовпи прихильниць, які захоплювалися сексуальністю зірки. То зараз це зовсім інша людина: це вже не епатажний хлопець, а зрілий чоловік, у творчості якого дедалі більше екзистенційності. У пісні EL Кравчука не хочеться закохуватися, у творчість виконавця хочеться вдивлятися та мислити. Він точно зайняв постійну нішу в українському шоубізі.

EL Кравчук
Фото: "Телеграф"

Раніше "Телеграф" писав, що EL Кравчук зворушливо згадав батька, який помер на початку повномасштабного вторгнення Росії до України. Батьку було 80 років і він не витримав стресу.