Війна — день 668: російська армія зазнає втрат, а ЗСУ тримають плацдарм на Херсонщині

Читати російською
Автор

Оперативно про головне за добу

На фронті тривають запеклі бої, ЗСУ намагаються розширити плацдарм на Херсонському напрямку, а Україна зовсім скоро чекає на прибуття F-16. Тим часом українські захисники мають серйозний успіх — за один день було збито відразу три російські Су-34.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 23 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Шість країн Європейського Союзу ще не приєдналися до декларації про гарантії безпеки для України – Австрія, Хорватія, Польща, Угорщина, Словаччина та Мальта, повідомив заступник глави Офісу президента України Андрій Сибіга.

22:00 Ввечері сили ППО знищили чотири безпілотники. По одному у Дніпровському і Криворізькому районах. Ще два — на Синельниківщині.

21:00 Протягом доби відбулося 57 бойових зіткнень, оперативна ситуація на сході та півдні України залишається складною, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

19:00 Росія завдала удару балістичними ракетами і БПЛА по Херсону, в місті здійнялись пожежі.

18:00 РФ вкотре атакувала теплоелектростанцію ДТЕК в прифронтовому регіоні: поранено п'ятьох енергетиків.

"Нашим колегам було оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікарні… Обладнання підприємства зазнало пошкоджень. Наразі обстріл триває. Після його припинення енергетики розпочнуть ліквідацію наслідків атаки", — йдеться у повідомленні ДТЕК.

17:00 Мер Лондона змінив свою точку зору і дозволив не утилізувати вживані автівки 4X4, а відправляти "джипи" для потреб армії до України, — The Telegraph

16:00 Росіяни перетворюють окуповані міста на укріплені фортеці — мер Мелітополя Федоров.

Він зазначив, що Токмак вже оточений окопами окупантів з усіх боків, а поблизу Мелітополя ворог будує окопи не тільки з боку Василівки, а й в стороні Криму. Півроку тому це було кілька ліній оборони – зараз суцільні укріплення.

15:00 Херсонщина. Поліція фіксує наслідки російських атак, поранені шестеро мирних жителів

14:00 Вибух пролунав у Дніпрі, попередньо — ППО.

13:00 На Кіровоградщині працювали сили ППО — над Кропивницьким та Олександрійським районом збили ракети, — ОВА.

Уламками пошкодило дахи будинків, паркани й автомобілі. Інформації про постраждалих наразі немає.

Також ППО знищили два безпілотники у Криворізькому районі Дніпропетровщини.

12:00 Протягом останніх тижнів як українські, так і російські війська страждають від надзвичайної кількості щурів та мишей на деяких ділянках лінії фронту. Про це повідомила британська розвідка.

11:00 Протягом минулої доби, 22 грудня, українські воїни знищили на Таврійському напрямку ще 499 російських терористів.

10:00 Пишуть про вибухи у Кривому Розі. Тривогу в регіоні оголосили після них

Також чули вибухи у Кропивницькому.

09:00 В Офісі генпрокурора показали фото наслідків нічної атаки росіян Одеської області

08:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.12.23

07:00 Минулої доби російські загарбники йшли в атаку на шести напрямках, найгарячіше – біля Авдіївки, яку ворог намагається безуспішно оточити, всього за добу відбулось 75 бойових зіткнень, повідомили у Генштабі ЗСУ.

06:00 Із 18.00 вечора 22 грудня до опівночі 23 грудня 2023 року російські окупанти атакували ударними БпЛА типу "Shahed" із районів Балаклава – Крим, Приморсько-Ахтарськ – рф.

Усі дев’ять "шахедів" знищено силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України у межах Одеської та Хмельницької областей.

05:00 В небі України все спокійно, повітряних тривог немає. Стратегічна авіація активності не проявляла.

03:00 Загрози БПЛА немає, стратегічна авіація неактивна.

01:00 Небо чисте, загрози БПЛА немає, нових пусків не було. По регіонах дають відбій повітряної тривоги. За даними моніторингу знищено +-10 російських дронів.

00:30 Останні російські безпілотники летять у напрямку Старокостянтинова.

Російські окупанти заявили про потужні вибухи та детонації у районі Армянська у тимчасово окупованому Криму.

00:00 В Авдіївці українські захисники отримали поповнення. Про це пише журналіст Юрій Бутусов. "Сьогодні розпорядженням командувача сухопутних військ А. Сирського до складу військ в Авдіївці виділено поповнення. Це сталося вперше за два місяці. Наданої кількості людей недостатньо для того, щоб закрити кількість вибулих з різних причин, але це важливий зсув…".

Інформацію за 20 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 665: окупанти змінили тактику під Авдіївкою та посилюють тиск на фронті

Про те, що відбувалося 21 грудня, читайте у зведенні Війна — день 666: темпи боїв зростають, незважаючи на погіршення погоди .

Що було в Україні 22 грудня – читайте за посиланням: Війна — день 667: на фронті гаряче, окупанти б’ють по мирних містах і самі ловлять прильоти .