Війна — день 656: важкі бої на сході, Росія не припиняє атакувати Україну дронами

Читать на русском
Автор
9679
Війна з російською окупаційною армією продовжується
Війна з російською окупаційною армією продовжується. Фото Телеграф

Розповідаємо оперативно про головне за добу

Україна продовжує протистояти російському вторгненню. На деяких ділянках фронту склалася важка ситуація: росіяни здійснюють масовану атаку за атакою. ЗСУ стримують наступ окупантів, завдаючи великої шкоди росіянам у живій силі та техніці.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 11 грудня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Сполучені Штати Америки, ймовірно, оголосять черговий пакет воєнної допомоги Україні. Це станеться до кінця грудня.

22:00 "Шахеди" в районі Умані та Хмельницького, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

ЄС ввів санкції проти 5 організацій та 6 громадян Ірану за надання військової допомоги РФ у війні з Україною. Зазначається, що вони причетні до розробки та виробництва іранських дронів, за допомогою яких РФ регулярно атакує Україну.

21:00 Кілька груп "шахедів" наближаються до Одеси із північно-західного напрямку, повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Ще кілька груп "шахедів" із Чорного моря у напрямку Затоки.

Кілька груп "шахедів" на Кіровоградщині, рухаються у північно-західному напрямку.

19:00 У Херсоні після вибухів знову частково зникло світло.

Українські військові збили ракету над Запорізькою областю, — Повітряне командування "Схід".

18:00 Житель Одеської області допомагав РФ та здавав позиції аеродромів регіону. За це його засудили до 15 років ув'язнення, повідомляє СБУ.

17:00 Прем'єр Швеції оголосив про виділення Україні €120 млн — це наразі найбільший пакет допомоги, який нам надавала держава.

Більшу частину коштів спрямують до фонду Світового банку для відновлення України. Також гроші підуть на закупівлю обладнання для опалення, посилення електромережі, будівництво шелтерів.

16:00 Німеччина подвоїть допомогу Україні наступного року: замість €4 млрд — €8 млрд, — заступниця глави МЗС Німеччини

Люрманн зазначила, що ФРН повністю підтримує Україну у питанні членства в ЄС, а також "26 членів ЄС дуже згуртовані в тому, що хочуть започаткувати такі переговори". Вона сподівається, що так і станеться, незважаючи на позицію Угорщини.

15:00 Розблоковано один із пунктів пропуску на кордоні України та Польщі. Йдеться про КПП "Ягодин — Дорогуськ".

14:00 Слідчі Національної поліції щодня фіксують близько 160 військових злочинів РФ, серед яких обстріли, розстріли цивільних, викрадення, депортації, сексуальне насильство та незаконне позбавлення волі, зазначає міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

13:00 Окрім кораблів Sandown, "морська коаліція" Британії та Норвегії передасть Україні 20 амфібій Viking та 23 швидкісні човни.

12:00 По всій Україні через дії російських загарбників тисячі абонентів залишаються без електрики. На жаль, не обійшлося без таких проблем і в Києві — у зв'язку з ранковою атакою. Як повідомили в Міненерго, на відновлення електропостачання очікують близько 120 споживачів.

11:00 Служба безпеки України затримала в Миколаєві чоловіка, який коригував ракетні удари по місту. Навідник готувався до "евакуації" на окуповану територію Херсонської області, де зараз перебувають його батьки. Зраднику загрожує довічне ув'язнення.

10:00 Джерела в СБУ поділилися відео та фото з місця ліквідації зрадника України, колишнього нардепа Іллі Ківи.

9:00 Генштаб ЗСУ оновив втрати російських окупантів на фронті. У неділю, 10 грудня, нашим захисникам вдалося знищити понад тисячу ворогів!

Втрати армії РФ в Україні 11.12.2023
Втрати армії РФ в Україні 11.12.2023

8:00 За останню добу на фронті відбулося 98 бойових зіткнень із ворогом, повідомляють у Генштабі ЗСУ. Найбільш активним став Авдіївський напрямок — тут зафіксовано 48 боїв, майже половина із загальної кількості.

7:00 Зібрали для вас ще кілька новин, котрі ви могли сьогодні проспати:

  • президент Володимир Зеленський у нічному зверненні до українців підтвердив свою розмову із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном на інавгурації президента Аргентини. За словами українського лідера, бесіда із угорським політиком була "максимально відвертою" та стосувалася "європейських справ";
  • держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю CNN заявив, що росію необхідно "зупинити в Україні", аби вона не напала на якусь із країн НАТО і не втягнула Штати у "більш широкий конфлікт";
  • у Словаччині планують місцеві автоперевізники планують продовжити блокаду на кордоні з Україною. Йдеться про перехід Вишнє Німецьке – Ужгород. Мова йде про блокаду проїзду саме для вантажівок, пасажирські перевезення обмежувати не будуть;
  • Британія планує передати в користування української армії два кораблі-тральщики. Про це повідомили у британському Міноборони. Йдеться про тральщики Sandown (MCMV), котрі входили до складу Королівських ВМС та будуть використовуватися Україною для кращого розмінування наших морських вод.

06:30 Як повідомили у Повітряних Силах України, у небі над Києвом та областю було успішно знищено вісім ракет ворога.

05:00 О чверть на п'яту ранку у Києві прогриміла серія вибухів, при цьому тривогу оголосили вже після них. Повітряні сили повідомили про ракетну небезпеку для столиці.

Пізніше стало відомо, що ППО збила цілі, але на столицю впали уламки. Четверо людей отримали легкі травми, кілька будинків залишилися без шибок. У Дарницькому районі загорілася недобудова.

Наразі в столиці відбій повітряної тривоги.

03:00 Не спостерігається активності російських терористів у повітрі.

Президент Володимир Зеленський випустив відеозвернення, у якому коротко торкнувся теми розмови із путінським другом, прем'єр-міністром Угорщини, ворогом України Віктором Орбаном під час візиту на інавгурацію президента Аргентини Хав'єра Мілея.

"На полях інавгурації говорив з прем'єр-міністром Угорщини Орбаном. Максимально відверто і зрозуміло про наші європейські справи", – зазначив Зеленський, не висвітлюючи подробиць.

01:00 В небі України поки що все спокійно, стратавіа неактивна, нових запусків БПЛА не було.

Тим часом на землі ситуація інша – як повідомив генерал-полковник, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський, терористи атакують на всій лінії фронту на багатьох ділянках.

00:00 Засідання Європейської ради, заплановане на 14 та 15 грудня, — це можливість для Єврокомісії підтвердити, що Європа підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн,

Що було в Україні 8 грудня – читайте за посиланням: Війна — день 653: ЗСУ б’ють російських терористів, Авдіївка героїчно тримається

Інформацію за 9 грудня дивіться за посиланням: Війна — день 654: Україна посилює мобілізацію та готується до відключень світла

Все, що відбувалося 10 грудня, можна переглянути за посиланням: Війна — день 655: українська армія тримає фронт, ворог рветься до Авдіївки