"Штурмують і вдень і вночі": чому окупанти за всяку ціну хочуть взяти Авдіївку

Читати російською
Автор

За цю війну такої інтенсивної роботи ще не було

Російські окупанти всіма силами намагаються штурмувати Авдіївку. Це місто на сході України є головним об’єктом їх зусиль. Попри великі втрати у техніці та живій силі загарбники продовжують і далі йти на забій.

Про це сказав офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький в ефірі марафону. За його словами, росіяни намагаються виконати завдання диктатора шляху на будь-яку ціну.

"Дуже інтенсивні штурмові дії противник зараз здійснює. Попри погодні умови — сніг, невеличкий мороз, всім холодно, але вони й вночі, і вдень дуже сильно штурмують. Дуже активно застосовується велика кількість їхніх безпілотних апаратів різного калібру, зокрема камікадзе "Ланцети". Постійно в небі висять розвідувальні "Орлани". Вони за будь-яку ціну намагаються виконати задачі, які перед ними поставив їхній недопрезидент", — сказав він.

Також Сергій Цехоцький зазначив, що російські окупанти проводять активний штурм Авдіївки та зазнають великих втрат. Багато хто відмовляється йти в атаку, але їх погрозами та шантажем кидають на "м’ясо".

"За цю війну такої інтенсивної роботи дійсно не було. Це видно що за будь-яку ціну взяти Авдіївку в кільце, вийти на адміністративні кордони Донецької області - це в них дуже велика мета. Тому гонять всіх. Ми знаємо, що дуже велика кількість їх відмовляється йти в атаки. Вони їх погрозами, залякуваннями, шантажем кидають. Вони гинуть, але все одно йдуть", — пояснив офіцер.

Цехоцький додав, що в атаках беруть участь, зокрема, й слабко підготовлені військові. Їх буквально відправляють на забій невеликими групами.

"У більшості — це колаборанти, так званий "армійський корпус". Також "Шторм Z". І впереміш із ними йдуть регулярні війська, мобілізовані — слабо підготовлені, але масово штурм за штурмом" малими групами відправляють їх на забій", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що російські окупанти мають дедлайн із захоплення Авдіївки. До цієї дати вони поспішають досягти хоч якихось успіхів.