Андрій Табалов передав дрон SHARK для ЗСУ та привітав захисників зі святом

Читать на русском
Автор
Андрій Табалов передав дрон SHARK для ЗСУ та привітав захисників зі святом Новина оновлена 07 грудня 2023, 10:16

У День Збройних сил України, 6 грудня, президент Благодійної фундації родини Табалових Андрій Табалов передав для потреб ЗСУ розвідувальний дрон SHARK.

Безпілотник українського виробництва здатний проникати в тил ворога на 80 км, вести глибинну аеророзвідку та коригування артогню, для чого SHARK має надійний зашифрований зв’язок та потужну камеру, і вже готовий до виконання завдань на фронті.

Збір коштів на безпілотник вартістю майже 1 800 000 грн тривав впродовж останніх 3 місяців і проводився силами чотирьох підприємств: ПАТ "Юрія" — ТМ Волошкове поле, Первомайський молочноконсервний комбінат, Одеський Коровай та Черкасихліб.

"Кожен українець, хто купував молочну і хлібну продукцію з маркуванням "SHARK", автоматично долучився до нашого великого збору. Так, спільними зусиллями ми підсилили боєздатність наших хлопців, і це наш невеликий внесок в обороноздатність країни. Наші бізнеси продовжать підтримувати ЗСУ, проводити збори та надавати іншу допомогу для фронту, як у форматі продукції, так і обладнання на запит підрозділів. Війна триває. А це означає, що і наша допомога має також тривати, щоб наші воїни постійно відчували підтримку, сьогодні це обов'язок кожного", — сказав під час передачі дрона підрозділу Андрій Табалов.

Як зазначив військовослужбовець з позивним "Зік", дрон SHARK українського виробництва є одним з найкращих розвідувальних БПЛА у світі і по багатьох показниках перевершує західні аналогічні розвідувальні дрони.

"Він залітає дуже далеко, вдало бореться з російським РЕБом, і є малопомітний для ворожого ППО. Окупанти дійсно його бояться, тому що не шкодують для його збиття навіть своїх самих сучасних ракет. Ця пташка робить дуже багато серйозної розвідувальної роботи. Використовуючи інформацію з таких БПЛА тільки наш полк вже знищив російської техніки на понад 1 млрд доларів. Це дійсно потрібний комплекс, ми дуже вдячні за те, що є люди, які допомагають придбати ці недешеві літаки. Вони себе окуповують сотні і тисячі разів", — сказав військовослужбовець.

Разом з дроном передали захисникам від МК "Волошкове поле" молочну продукцію: ультрапастеризоване молоко та згущенку.

Закупівлю БПЛА провела Благодійна фундація родини Табалових. Загалом з початку повномасштабного вторгнення підприємства родини Табалових допомогли ЗСУ вже майже на 20 000 000 грн.