Вистачає лише для одного: американський генерал різко висловився про допомогу США Україні

Читать на русском
Автор
771
Бен Ходжес
Бен Ходжес. Фото U.S. Embassy

Він вважає, що США поки що не повністю віддані перемозі України

Сполучені Штати досі не змогли повністю посприяти перемозі України у війні проти росії. Наданої Вашингтоном допомоги вистачає лише для того, щоб утримати Україну в цій боротьбі.

Про це заявив американський генерал, колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес, пише ERR. За його словами, західні партнери також повинні допомогти Україні відбудуватись.

"Наша готовність взяти на себе зобов’язання щодо справжньої перемоги України є ключовою, і поки що ми цього не зробили. Я пишаюся тим, що надали США, але цього було достатньо лише для того, щоб утримати Україну в боротьбі", – сказав він.

За словами Ходжеса, в Міністерстві оборони США є посадовці, які критично ставиться до контрнаступу України. Генерал підкреслив, що вони розглядають його як частковий провал, який призвів до глухого кута у війні.

"Ми б ніколи не відправили американських солдатів для цієї атаки, не досягнувши повної переваги в повітрі і не надавши величезну кількість інженерного обладнання для прориву і так далі", — пояснив він.

Крім того, Ходжес підкреслив, що не бачить, щоб Україна сідала за стіл переговорів із російськими лідерами після всього, що сталося. "Хто у світі думає, що ви можете досягти мирного врегулювання з президентом володимиром путіним при владі, і, по-перше, очікуєте, що вони виконають його? І, по-друге, що життя стане кращим для будь-кого?" — запитав Ходжес.

Нагадаємо, раніше Бен Ходжес присоромив тих, хто здалеку намагається пояснити українському командуванню та військовим, як правильно діяти під час контрнаступу. Генерал наголосив, що українці змушені боротися з російськими окупантами без підтримки авіації, без якої, наприклад, Німеччина, США, Великобританія ніколи не посилали б своїх військових у бойові дії.