Росіяни атакували "Іскандером" підприємство у Запоріжжі: є поранений (оновлено)

Читать на русском
Автор
5990
У Запоріжжі чули вибух
У Запоріжжі чули вибух. Фото Колаж "Телеграфу"

Тривога в місті триває вже годину

У Запоріжжі під час повітряної тривоги пролунав потужний вибух. До цього у ЗСУ попереджали про небезпеку.

За даними Повітряних Сил ЗСУ, тривогу було оголошено у зв’язку з можливістю застосування противником ракетного озброєння. Вона розпочалася о 08:16.

"Увага! Полтавська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька області – загроза застосування балістичного озброєння!", — попереджали у ЗСУ.

А вже о 08:53 моніторингові паблики повідомили про вибух. За їхніми попередніми даними, по обласному центру було завдано удару баллістикою. До цього вони також повідомляли про підліт до міста розвідувального безпілотника.

Тим часом у мережі пишуть, що в одному з районів міста після вибуху чути виття сирен "швидких". Чи пов’язано це з вибухом — поки що невідомо.

Оновлено: За даними ОВА, ворог завдав одного ракетного удару по території підприємства в одному із районів Запоріжжя.

"Наразі тип ракети уточнюється. Попередньо – одна з модифікацій балістичної ракети "Іскандер", — йдеться у повідомленні.

На даний момент відомо про одну легко поранену людину. Від вибухової хвилі пошкодження отримав один із магазинів, розташованих поряд із місцем удару.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в ніч проти 28 листопада росіяни атакували Україну "шахедами" і не тільки. Вибухи пролунали у кількох областях. Внаслідок обстрілу є поранений.

Як повідомляв "Телеграф", речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат вважає, що Україні цієї зими доведеться відбиватися швидше від величезної кількості дронів, ніж від крилатих та інших ракет. Російські терористи роблять ставку на безпілотники, які дешевші за ракетне озброєння.