Зеленський призначив командувачем Медичних сил ЗСУ Анатолія Казмірчука: що про нього відомо

Читать на русском
Автор
4953
Анатолій Казмірчук
Анатолій Казмірчук

Глава держави повідомив про важливе кадрове рішення

Президент України Володимир Зеленський за поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил ЗСУ.

Як повідомив він у своєму традиційному відеозверненні, замість генерал-майора Тетяни Остащенко обійматиме цю посаду генерал-майор Анатолій Казмірчук.

"Завдання очевидне – і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно", — прокоментував рішення президент.

Як відомо, 53-річний Казмірчук з 2011 по 2012 роки був провідним терапевтом у Головному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь" (ГВКГ), а з 2012 року обіймає посаду його начальника.

У 2016 році він отримав нагороду Кабміну за розробку та впровадження інноваційних технологій із надання медичної допомоги в умовах гібридної війни.

З 2020 року є лауреатом Державної премії України у галузі науки та техніки.

Остащенко очолювала медичні сили з 2021 року, вона стала першою жінкою у командуванні одного з родів військ у ЗСУ.

При цьому під час повномасштабного вторгнення медичні сили піддавалися критиці з боку активістів насамперед через використання неякісних китайських турнікетів. Як відомо, поломка цього пристосування в критичній ситуації може призвести до фатальних наслідків для військовослужбовців.