Війна — день 621: окупанти сповільнилися на фронті, але активно обстрілюють ракетами

Читать на русском
Автор
6062
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Війна росії проти України триває, але попри активні бойові дії по всій лінії фронту, помітного просування жодна із сторін досягти не змогла. При цьому ЗСУ не вистачає засобів, щоб зрушити ситуацію у свій бік, а росіяни починають відчувати все більше проблем через зміну погодних умов. Водночас тривають масовані обстріли українських міст, серед яких Одеса.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 6 листопада, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Українські рятувальники отримали від Канади шість роботів Digital Vanguard–S для дистанційного розмінування територій. За повідомленням ДСНС, роботи допомагатимуть українським піротехнікам знешкоджувати вибухонебезпечні боєприпаси у населених пунктах.

22:00 У селі Чайки Київської області в результаті вибуху невідомого вибухового пристрою загинув військовий Геннадій Частяков, який працював помічником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, повідомив сам головком ЗСУ.

20:00 З'явилося фото знищеного українською ракетою у Керчі російського ракетоносця "Аскольд".

19:00 Сили оборони України протягом доби провели 57 бойових зіткнень, найактивніше ворог наступав на Мар'їнському напрямку, де було відбито 18 атак, на Куп'янському – 15 атак, на Авдіївському – 9, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

18:00 Парламентський комітет підтримав продовження воєнного стану та мобілізації в Україні до 14 лютого 2024 року, повідомив Давид Арахамія.

Російська армія вдарила по житловому будинку у Томиній Балці Білозерської громади Херсонської області. Внаслідок обстрілу постраждав чоловік. В нього – вибухова травма та уламкове поранення ноги.

17:00 Російські війська з артилерії вдарили по місту Середина-Буда на Сумщині. Внаслідок ворожої атаки загинула жінка.

16:00 Українські бійці на Таврійському напрямі продовжують завдавати втрат російським загарбникам. Зокрема, минулої доби ЗСУ знищили понад 400 окупантів, 5 одиниць техніки та два склади боєприпасів ворога, повідомляє Об'єднаний пресцентр Сил оборони Таврійського спрямування.

15:00 Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Вадим Скібіцький повідомив, що в жовтні окупанти виготовили близько 115 високоточних ракет з дальністю понад 350 кілометрів. Серед них-20 "Калібрів" і близько 40 Х-101. Крім того, щомісяця росіяни виробляють близько 30 балістичних ракет "Іскандер-М" і 12 крилатих "Іскандер-К". Також минулого місяці ворог зробив 4 ракети "Кинджал".

14:00 Російські війська 6 листопада знову обстріляли Зеленівський старостинський округ Херсонської міської територіальної громади із тимчасово окупованого лівого берега. Внаслідок атаки постраждали троє людей. Про це повідомив у Telegram начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

13:00 ЗСУ за минулий тиждень ліквідували близько 10 батальйонів росіян. Про це повідомляє Military Media Center.

12:00 128 окрема гірсько-штурмова бригада офіційно підтвердила гибель 19 осіб під час нагородження військових у Запорізькій області.

11:30 СБУ затримала чергового російського інформатора — цього разу на Вінниччині. Мешканець Хмільницького району мав допомогти ворогу зібрати необхідні розвіддані для підготовки майбутніх ударів по об'єктах "Укрзалізниці" в регіоні. На щастя, правоохоронні органи встигли вирахувати його раніше. Наразі підозрюваному загрожує довічне ув'язнення.

10:00 Кореспондент "Телеграфа" Ян Доброносов побував на місці нічних прильотів в Одесі і поділився своїми враженнями:

Удар по Одесі 6.11.2023
Воронка від російського снаряду в Одесі

9:00 Генштаб ЗСУ поділився свіжою статистикою втрат російських окупантів на фронті в Україні:

Втрати армії рф в Україні 6.11.2023
Втрати армії рф в Україні 6.11.2023

8:00 Цієї ночі росіяни атакували Україну ракетами кількох типів і, звісно ж, "шахедами". Силам ППО вдалося знищити одну з ракет і 15 дронів.

7:00 Сили оборони Півдня показали наслідки ударів по Одесі — зібрали все, що відомо про нічну атаку станом на цю годину.

Удар по Одесі 6.11.2023
Удар по Одесі 6.11.2023
Удар по Одесі 6.11.2023

За останню добу на фронті зафіксовано 53 бойових зіткнення. Детальніше про події на лінії вогню — у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ:

6:00 Зібрали для вас кілька новин, які ви могли проспати цієї ночі:

  • Українські війська продовжили наступальні операції у західній частині Запорізької області 5 листопада та досягли незначних підтверджених успіхів.
  • Внаслідок вечірнього удару росіян по Одесі осколкові поранення отримали п'ятеро людей, їм надано необхідну допомогу.
  • Стратегічний атомний підводний човен США класу "Огайо" прибув у зону відповідальності Центрального командування Збройних сил США на Близький Схід.

00:00 У південних областях України оголошено тривогу через активність тактичної авіації. Також в Одесі чули сирену, але офіційно тривогу не оголосили.

Інформацію за 3 листопада дивіться за посиланням: Війна — день 618: росія активізувала дрони, а Україна готується до важкої зими

З даними за 4 листопада можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 619: росія готує сильні обстріли, а зі США долітають тривожні новини

Про те, що відбувалося 5 листопада, читайте у матеріалі: Війна — день 620: армія росії зазнає великих втрат на фронтах, ЗСУ та окупанти обмінюються ракетними ударами