"Реабілітація за кордоном не така досконала, як від неї можна очікувати": поранений про те, що варто знати перед тим як їхати на лікування

Читать на русском
Автор
Сергій Іванчук Новина оновлена 26 жовтня 2023, 11:36
Сергій Іванчук. Фото Відкриті джерела

Наші лікарі мають унікальний досвід, однак військових направляють за кордон

Реабілітація за кордоном для військових — не панацея. Але українські палати треба звільняти. Лікарні переповнені, а "вікна" операцій працюють у максимальному навантаженні. Таку думку висловив для "Телеграфу" оперний співак і громадський діяч Сергій Іванчук.

З початку повномасштабної війни львів’янин на своєму авто евакуював понад 100 жителів Харкова, Охтирки, інших населених пунктів, де тривали ворожі обстріли. Однак 10 березня під час чергової евакуації його автомобіль обстріляла ворожа ДРГ. Сергій Іванчук отримав п'ять кульових поранень.

"Після всього, що зі мною сталося — я фанат української медицини. Спочатку мене прооперували в Україні, а потім направили за кордон. У Німеччині медики сказали, що подібного б зробити не змогли, бо досвіду у настільки складних пораненнях не мають. В Європу я поїхав заради реабілітації. Вона тут на високому рівні, з надважкими проблемами тут справляються гарно. Але якщо ваша проблема не дорого оплачується, то ви можете зіштовхнутися з розчаруванням. Коли я приїхав в німецьку лікарню, то стояв у черзі щонайменше 5 годин, бо лікарів у них тотальна нестача. Поки до вас дійде черга, можна померти. І хоч топові спеціалісти є, дібратися до них складно", — каже чоловік.

Оперний співак також попереджає, що треба мати завчасно перекладені документи, інакше ваше очікування затягнеться в рази.

Повний матеріал про те, що треба знати про реабілітацію читайте на сайті Телеграф.