Українські діти загинули в Секторі Газа: стали відомі подробиці

Читать на русском
Автор
6473
twitter.com/ramez_shurrab, twitter.com/Odaymohm

Українські дипломати з’ясовують всі обставини трагедії

В результаті війни в Ізраїлі продовжують гинути громадяни України. У вівторок, 24 жовтня, у місті Газа внаслідок ракетного обстрілу загинули двоє дітей, які були українськими громадянами.

Про це повідомив керівник відділення посольства України при Палестинській Національній Адміністрації Максим Тьокін, пише Суспільне. Цю інформацію також підтвердив представник української громади, який зараз перебуває в Секторі Газа.

За його словами, померлі були братом і сестрою 9 та 6 років. Їхня мати — українка, родом із Харкова. Вона вижила.

Речник Міністерства зовнішніх справ України Олег Ніколенко також підтвердив загибель двох українських дітей. "Співчуваємо батькам. Представництво України в місті Рамалла з’ясовує всі обставини трагедії та підтримує зв‘язок із родичами", — додав він.

За інформацією підконтрольного ХАМАС місцевого міністерства охорони здоров'я, за останню добу в Секторі Гази загинули понад 700 людей. За іншою інформацією, наразі домовленості про відкриття КПП "Рафах", через який планували евакуювати з Сектора Гази іноземних громадян, не досягли.

Своєю чергою, як повідомив український дипломат у Єгипті Владислав Рудник, станом на 23 жовтня запит на евакуацію подали 349 українських громадян.

Ніколенко також уточнив, що станом на 24 жовтня загальна кількість підтверджених жертв серед українців в Ізраїлі 19 загиблих та 1 зниклий безвісти. З них у Секторі Гази загинули троє.

Нагадаємо, 18 жовтня посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський у своєму Telegram-каналі повідомив, що в Ізраїлі вже загинули 23 особи з України.